Maraton de acțiuni civice împotriva Mafiei Lemnului ❗️

Reprezentanţii grupului Diaspora Europeană au organizat vineri la Sebeş, în faţa companiei Kronospan, o acțiune civică împotriva poluării oraşului.

La acţiunea civică ”Lăsaţi-ne să respirăm” au participat între 20 şi 30 de persoane, potrivit jandarmilor prezenţi la faţa locului, iar aceştia au păstrat distanţa de siguranţă între ei.

https://fb.watch/4wrc3WDN3y/

Apoi a urmat o acțiune unde s-a depistat un camion supraîncărcat cu masă lemnoasă și care a refuzat cântarul, șoferul acestuia fiind amendat de către I.S.C.T.R.

https://fb.watch/4wsnHRjBv_/

Poliția Română a sigilat camionul la Ocolul Silvic Cugir, urmând a fi cubat, Luni 29 Martie, în prezența membrilor Grupului Diaspora Europeană, de către Garda Forestieră.

https://fb.watch/4wsoWZVpLN/

https://fb.watch/4wspWKF8f3/

https://fb.watch/4wsriSqubW/

Sâmbăta au continuat acțiunile grupului nostru, iar activiștii grupului au depistat în trafic un nou camion supraîncărcat și au apelat serviciul 112. Șoferul camionului a observat că este urmărit de către membrii grupului și a oprit camionul pe autostrada încercând să scoată magnetul de pe tahograf, după cum se poate vedea și pe live.

În acel moment, șoferul a devenit violent și i-a agresat pe colegii noștri, după care și-a continuat drumul.

https://fb.watch/4ws_3VMhJE/

După ce s-a apelat serviciul 112 în repetate rânduri, Poliția Română a reușit să-l intercepteze înainte de a se ascunde într-o parcare privată de unde a fost escortat și imobilizat! Urmează a se efectua cubarea lemnului.

Colegul nostru a avut nevoie de asistență medicală și săptămâna viitoare va depune plângerea penală împotriva șoferului pentru tentativa de omor și vătămarea corporală.

https://fb.watch/4wtfsjiWF7/

Tot sâmbătă, o altă echipă a grupului Diaspora Europeană a interceptat un alt camion supraîncărcat care se îndrepta spre Gilau. Au sunat la 112 și Poliția Română a interceptat transportul, conducându-l în parcarea de pe A10 pentru ca I.S.C.T.R. să-l cântărească.

https://fb.watch/4wtxo18ejZ/

Șoferul camionului (AB68ALR/AB78ALR) a fost sancționat cu 18.000 RON ( supra tonaj și timp condus ).

Reprezentanții Ocolului Silvic s-au prezentat și au realizat măsurătorile, dar nu au dorit să ofere informații pe live oamenilor civici.

https://fb.watch/4wtKtZU0Hg/

Cu totala lipsă de transparență, reprezentantul Ocolului Silvic Aiud, care a refuzat să se prezinte, împreună cu Poliția Română au permis soferului camionului să plece din parcare cu mai puțin de jumătate din masa lemnoasă pe care o transporta și cu un aviz nou, ilegal facut, in cabina șoferului și fără nicio poză.

https://fb.watch/4wtVBs94dT/

La aceeași firmă s-a mai confiscat un camion acum câteva săptămâni ( acțiunea Dezmir-Cluj ) pentru că avea 30m3 de lemn furat, tot cu aviz pe alți bușteni nu pe cei reali !

Mulțumim tuturor celor care au participat la acțiunile grupului, au dat dovada de multă răbdare și stăpânire de sine, felicitări!

Editor: Diaspora Europeană Oficial

Poze&Video: Diaspora Europeană Oficial

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: