Mărturie șocantă a unui inginer silvic!

Grupul Civic Diaspora Europeană a prezentat un clip unde un inginer silvic explică cum se fac defrișările ilegale din pădurile din România și cine fac presiuni asupra lor.

„Sunt inginer silvic de 26 de ani. Administrez un fond forestier de 40 de mii de hectare. Ceea ce vă voi spune acum am facut, fac si probabil voi face în continuare dacă cineva nu se va implica pentru a face schimbări majore atât în domeniul silvic cât si în domeniul politic.

Să fie clar la toată lumea , numirile la conducerea Romsilva se fac pe bază politică, până la pădurar! O adevărată mafie care se bazează pe lemn si șpagă.

De la pădurar pornește totul, el este cel care colectează șpăgile de la firmele de exploatare care urmează să taie lemn ilegal. Șpăgile sunt date mai departe la sefii de ocoale, iar acestia le dau mai departe la sefii directiei silvice. Acestia din urmă fiind numiti politic redirecționează banii spre partidele politice care iau ajutat sa obțină postul respectiv.

Cum se defrișează? Simplu! Metoda preferată este doborâturile de vânt. Si chiar sunt de vânt , se fac si poze se si filmează dar să vă spun cum se procedează.

Pădurarul face lucrări de amenajări silvice , i se predă ciocanul de marcat sau este însoțit de șeful de ocol si încep să marcheze arborii care urmează să fie tăiați pe motiv că sunt uscati, sau in curs de uscare , că sunt atacați de daunatori.

Ei taie acești arbori chiar dacă ei sunt sănătoși ….de ce? Pentru a creea adevărate tunele de vânt , culoare prin care vântul pătrunde în arboret arboret și face ravagii ……această metodă este foarte eficientă și astfel se pot face defrișări la ras fără a avea probleme.

Odată intrat în acest circuit nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să îți joci rolul până la capăt, presiunile politice sunt enorme , partidele politice au nevoie de bani, iar lemnul a ajuns să le umple cuferele cu bani. Mafia lemnului are brațul lung si se extide si dincolo de granițele Romaniei !”

Editor:Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: