Lovitură de grație împotriva mafiei lemnului !

În acest weekend ( 19-20 Februarie 2021 ) oamenii civici din grupul Diaspora Europeană au desfășurat o amplă acțiune de depistare a camioanelor și firmelor forestiere care fac ilegalitați. Grupul civic a avut peste 40 de oameni în teren în județele Cluj, Alba și Brașov în ambele zile acțiunile s-au desfășurat în condiții de frig și ninsoare, dar oamenii nu au cedat.

Într-una din acțiuni, cea de la Cluj, oamenii civici au fost amenințati, hăituți și urmăriți pe drumurile forestiere de către mafia lemnului instaurată în zonă !

Camion descoperit la Zărnești, Jud. Brașov, cu peste 65 de tone, deci peste 25 de tone supraîncărcat peste limita legal admisă pe drumurile țării !

Camion descoperit la Zărnești, Jud Brașov, cu 45,9 tone, deci peste 5,9 tone supraîncărcat peste limita legală !

Camion descoperit la Zărnești, Jud Brașov, cu 45 de tone , deci peste 5 tone supraîncărcat peste limita legală !

Camion descoperit la Someșul Rece, Jud Cluj cu 30m3 de lemn ilegal, a refuzat cântarul pentru că ar fi avut undeva la peste 65 de tone încărcătura. Lemnul de esența tare are 1.300 kg pe metru cub. Masa lemnoasă a fost verificată și a avut peste 40 de metri cubi, ceea ce înseamnă că doar încărcătura ar avea undeva la 50-52 de tone plus camionul 15 tone ( gol )

Din 4 camioane verificate de grupul civic, toate patru au avut nereguli grave, de la metri cubi de lemn ilegal până la tonaj record negativ pe drumurile din România.

Autoritățile române au dat sute de milioane amenzi conducătorilor auto și firmelor implicate.

În cazul camionului depistat în Jud Cluj, acesta a fost confiscat pentru că transporta peste 30 de metri cubi de lemn ilegal, deci furat !

Autoritățile ne-au comunicat că s-a deschis dosar penal pentru furt, furt calificat și se va deschide o ancheta penală împotriva șoferului,firmei și tuturor implicați !

Editor:Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: