Costel Alexe și Gelu Puiu acuzați de luare de mită, lemn ilegal !

In timp ce ”lupta” in anul 2020 cu Mafia lemnului din Neamt si facea controale in teren la Tarcau, ministrul mediului de la acea vreme, Costel Alexe (actual presedinte al CJ Iasi), primea mita sute de metri cubi de cherestea, provenita din lemn taiat ilegal, dezvaluie newsmoldova.ro, in articolul Pe lângă TABLĂ, Costel ALEXE ar fi primit CADOU și 300 mc. de CHERESTEA. Alexe mai este urmarit penal de DNA, intr-un dosar in care este acuzat ca ar fi primit mita 22 de tone de tabla.

In acelasi timp insa, conform sursei citate, Alexe primea mita constand in cherestea, chiar de la hotii de lemne cu care era in razboi. ”Potrivit unor surse, fostul ministru al mediului, Costel ALEXE, ar fi primit în cursul anului trecut, 300 de metru cubi de cherestea de cea mai bună calitate. Lemnul provine din cantoanele  silvice Dragoșa și Crăci, fiind tăiat ilegal în totalitate, afirmă aceleași surse. 

Potrivit ”Ziarului Puterea”, după tăiere, lemnul a fost transportat la sediul firmei SC. TRANS LUKY SRL din SUCEAVA pentru a fi debitat, ulterior fiind transportat la ranch –ul de la Iași a președintelui CJ Iași, Costel ALEXE.

”Afacerea” derulată în vara anului 2020, a fost făcută prin intermediul secretarului de stat de la Ministerul Mediului, Gelu PUIU și a primarului comunei Vatra Moldoviței, Virgil SAGHIN.

Potrivit unor surse, primarul Virgil SAGHIN, i-ar fi cerut la rândul său administratorului SC. TRANS LUKY SRL, Luchian VASILE să se ocupe de comanda fostului ministru liberal, Costel ALEXE.

Reamintim faptul că SAGHIN este implicat și în situația angajării chelneriței la Apele Române”, scriu jurnalistii newsmoldova.ro. Continuarea articolului, AICI

Dupa vizita ministrului Alexe in Neamt, nu s-a mai auzit nimic despre rezultatul controlului, sau despre eventuale masuri luate impotriva hotilor de lemn din Neamt. In septembrie 2020, liberalul Costel Alexe a fost ales presedinte al CJ Iași.

Editor:Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: