Mafia deșeurilor din România ❗️

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Mehedinţi au făcut marţi 13 percheziţii în judeţele Mehedinţi, Dolj, Timiş şi Prahova, la mai multe persoane bănuite că ar fi declarat în fals reciclarea a peste 4.000.000 de kilograme de deşeuri, cu un prejudiciu de aproape 8.300.000 de lei.

Polițiștii și procurorii au deschis un dosar pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada aprilie 2018 – noiembrie 2019, persoanele bănuite ar fi creat un circuit financiar fictiv având ca scop obţinerea unor ecobonificaţii pentru activităţi nereale de reciclare a 4.148.900 kg de deşeuri din plastic, PET şi sticlă”, arată sursa citată.

Indivizii ar fi întocmit documente pentru şapte societăţi comerciale, consemnând în fals activităţi de colectare, transport şi predare în vederea reciclării deşeurilor.

Documentele ar fi fost predate în vederea obţinerii de bonificaţii, determinându-i pe reprezentanţii societăţilor să se sustragă de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 8.297.780 de lei.

„La data de 26 ianuarie, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Mehedinţi efectuează 13 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale din Mehedinţi, Dolj, Timiş şi Prahova. De asemenea, vor fi puse în aplicare opt mandate de aducere”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, citat de Agerpres.

Sursă:Digi24

Editor:Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: