Un camion și lemnele transportate, confiscate!

Cum se fură lemnul din pădure. Polițiștii au prins un sibian care efectua un transport multiplu, pe baza aceluiași aviz

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Boița are dosar penal după ce a fost prins de polițiști transportând de material lemnos de două ori în baza aceluiași aviz. 

Polițiștii specializați din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol au identificat ieri, în cadrul activităților specifice desfășurate, un transport multiplu de material lemnos efectuat în baza aceluiași aviz de însoțire. În cauză s-a întocmit dosar penal, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

În fapt, la data de 30 octombrie, polițiști din cadrul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol aflați în acțiune pe Valea Lotrioarei, au observat o autoutilitară care tracta semiremorcă, care se deplasa pe DN 7, din direcția Valea Lotrioarei-Tălmaciu, încărcată cu material lemnos.

Polițiștii au verificat în aplicație transportul constatând că autoutilitara avea emis aviz din locul recoltării pentru un volum de 31,38 mc material lemnos, cu punct de descărcare un depozit din Sadu, transport efectuat la ora 13:54.

În jurul orei 14:30, polițiștii au observat autoutilitara pe DN 7, deplasându-se spre Valea Lotrioarei, fără a fi încărcată cu material lemnos, motiv pentru care au avut suspiciunea rezonabilă ar putea efectua un transport multiplu de material lemnos în baza aceluiași aviz.

Astfel, în jurul orei 16:10, s-a procedat la oprirea autoutilitarei și semiremorcii pe D.C. 73, în amontele localității Lotrioara. Șoferul autoutilitarei (un bărbat în vârstă de 45 de ani din Boița) le-a prezentat polițiștilor avizul eliberat pentru transportul efectuat la ora 13:54, aviz aferent primului transport de material lemnos efectuat.

În urma investigațiilor, polițiștii au constatat că s-a efectuat un transport multiplu, astfel că s-a dispus indisponibilizarea cantității de 39.46 mc lemn rotund molid în valoare de aproximativ 12.000 de lei, precum și confiscarea autoutilitarei.

În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport (art. 68 din Legea nr. 46 din 2008), transmite Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Editor:Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: