Pensiile Speciale și adevărata manipulare a opiniei publice ❗️

Bine manipulat de către întreaga clasă politică, contribuabilul român așteaptă, mâine, decizia Curții Constituționale în privința supraimpozitării pensiilor speciale.

Așteptarea aceasta prelungește perfect iluzia pe care partidele i-au creat-o până acum, potrivit căreia CCR ar fi gardianul plasei de privilegii pe care pensiile speciale au întins-o peste societate.

În realitate, cu o excepție, CCR a fost de acord cu eliminarea pensiilor speciale încă de acum zece ani. Iar peste aprobarea CCR, s-au așezat, între timp, și câteva aprobări venite de la CEDO.

Jucând teatrul necunoașterii acestei jurisprudențe și legiferând în contrasens cu ea, partidele au obținut, în luna mai, respingerea unui proiect de desființare a pensiilor speciale.

Apoi, au folosit această decizie a CCR pe post de alibi pentru a îmbrățișa un alt proiect, de așa-zisă „supraimpozitare” a pensiilor speciale.

„Supraimpozitarea” lovește în circa 4.600 de pensionari din acest club și doar îi mângâie pe ceilalți 186.000.

Indiferent de decizia CCR de mâine, sistemul pensiilor speciale va rămâne, la nivelul enormei lui baze, aproape neschimbat.

Sursă:Riseproject

Editor:Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: