Dosarul „Mafia Pădurilor”❗️

Dosarul „Mafia pădurilor”! Miliardarii din clanul Purec, REȚINUȚI pentru constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și DARE DE MITĂ!

Trei oameni de afaceri din familia Purec, de la Peștișani, cei care controlează firma Șupelnița, care are ca obiect de activitate exploatări forestiere, cu o cifră de afaceri de 2,2 milioane de euro, anul trecut, au fost reținuți, pentru 24 de ore, marți seara, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în dosarul ”Mafia pădurilor”. Ionel Purec, fiul acestuia, Ionuț Purec și Nică Purec, sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, dare de mită, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, instigare la tăiere nelegală de arbori în formă continuată, instigare la furt de arbori în formă continuată, şi evaziune fiscală în formă continuată.

Ionel Purec Fuiorea, administrator al firmei Șupelnița SRL, fiul acestuia Ionuț Purec Fuiorea, angajat al societății și Ion Purec Fuiorea, zis Nică, cel care administra depozitul de lemne de la Boroșteni al aceleiași firme, au fost chemați la audieri, marți după amiaza și, ulterior reținuți, în dosarul în care sunt cercetați penal și arestați la domiciliu Ion Tăerel, șeful Ocolului Silvic Tismana, doi ingineri silvici, doi pădurari şi Tănase Petre, zis Pașa, patronul unei firme cu profil exploatări forestiere.

În urmă cu câteva zile, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile pentru alte patru persoane, (doi drujbişti şi doi şoferi) angajați ai societăţii comerciale administrate de Pașa.

În cazul celor trei afaceriști din clanul Purec, procurorii au solicitat măsura preventivă a arestului la domiciliu, însă judecătorii Tribunalului Gorj au decis, miercuri seara, amânarea judecării cauzei, în vederea pregătirii apărării de către avocații acestora.

”Ancheta continuă, fiind condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea de infracţiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun”, se arată într-un comunicat remis presei de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Sursă:Gorjonline.ro

Editor:Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: