Agenți silvici mâna în mâna cu mafia lemnului !

Patru gorjeni au fost puși vineri sub control judiciar într-un dosar penal care vizează tăierea ilegala de păduri în zona Peștișani-Tismana.

În același dosar,pe 6 Octombrie au fost arestați la domiciliu șase inculpați (un șef de ocol silvic,2 ingineri silvici,2 pădurari si un administrator de societate comercială cu profil exploatări forestiere).

Cei patru inculpați acum sunt șoferi și drujbiști la o societate comercială.Doi dintre inculpați sunt angajați ca drujbiști,fiin cercetați pentru săvârşirea infracțiunii de tăiere nelegală de arbori în formă continuată,prevazută de art.107 alin.1 lit.d din Legea nr.46/2008 cu aplicarea art.35 alin.1 Cod Penal.Ceilalți doi inculpați sunt angajați șoferi și sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de furt de arbori în formă continuată,prevăzută de art.109 alin.1 lit. d din Legea nr. 46/2008 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod Penal,transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

S-a reținut de procuror o cantitate de 319.303 mc material lemnos tăiat ilegal și furat,cu o valoare de 121.972 RON.Faptele s-au petrecut la Ocolul Silvic Tismana și Ocolul Silvic Brâncuși.

Ancheta continuă,fiind condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj,cu sprijinul organelor de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupţie Gorj și Inspectoratul Județean de Poliţie Gorj,pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea de infracțiuni,urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale,care se impun,menționează sursa citată.

Nu este pentru prima dată când se găsesc nereguli la Ocolul Silvic Tismana în anul 2019 pădurarul a fost reţinut pentru abuz în serviciu şi fals. A fost sustras material lemnos de 27.000 de lei.

Sursă:Pandurul.ro

Editor:Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: