Tren cu masă lemnoasă ilegală din Cehia❗️Adevărat sau simplă manipulare ⁉️

Ministerul Mediului redă pe rețeaua de socializare Facebook un comunicat prin care anunță că Garda Forestieră a descoperit un tren cu masă lemnoasă ce venea din Cehia.Interesant este faptul că nici o țară prin care trenul a trecut nu a descoperit acest transport ilegal!

„Garda Forestieră Brașov a descoperit un tren care transporta lemne fără documente legale

Inspectorii Gărzii Forestiere Brașov, împreună cu Biroul Județean de Poliție Transporturi Covasna, au depistat și identificat, în prima parte a lunii septembrie, un transport de material lemnos cu destinația finală județul Covasna, respectiv un tren de marfă compus din 39 vagoane, pentru care în momentul controlului nu a fost pus la dispoziție documentele legale.

În urma acestei acțiuni a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 15.000 lei. Ca măsură complementară, întreaga cantitate de material lemnos a fost reținută în vederea confiscării și predată în custodie celei mai apropiate structuri silvice.

În vederea identificării legalității transportului și a speciei materialului lemnos transportat, garnitura de tren a fost descărcată și măsurată în stația de destinație finală, în prezența organelor de control și a reprezentanților societății de destinație.

Din verificări și măsurători a reieșit o cantitate de materiale lemnoase de 1874,83 mc, iar pentru fiecare vagon verificat și analizat s-a emis un raport de măsurare.

Precizăm faptul că transportul făcea obiectul unui import de materiale lemnoase și proveneau din Cehia.

Garda Forestieră Brașov, alături de celelalte gărzi forestiere din țară, vor desfășura și în continuare activități de verificare și control a transporturilor desfășurate pe căile ferate din raza de competență a acesteia. Reiterăm faptul că orice transport de pe teritoriul României trebuie să respecte legislația în vigoare.”

Editor:Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: