Șeful Poliţiei Române și-a dat demisia ❗️

Şeful Poliţiei Române, chestorul principal Liviu Vasilescu, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă alături de secretarul de stat Bogdan Despescu, că îşi dă demisia din fruntea instituţiei.

„Atât ca ofiţer de execuţie, cât şi ca manager, mi-am făcut datoria cu onoare şi bună-credinţă, integritatea profesională fiind principiul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac concertat asupra Poliţiei Române şi a Ministerului Afacerilor Interne, într-o perioadă în care ţara are nevoie de linişte şi conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetăţenilor. (…) În permanenţă mi-am asumat responsabilitatea deciziilor. Şi totdeauna mi-au plăcut şi surprizele. În acelaşi cadru, vă rog să îmi permiteţi ca de astăzi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de Poliţie şi să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredinţate”, a declarat Lucian Vasilescu.

El le-a transmis colegilor săi poliţişti că „indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de poliţie mai mult din faţa televizorului decât din teren” este „onorat” că este colegul lor.

„Vă rog să-mi permiteţi ca de astăzi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de poliţie şi să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredinţate” a adăugat Liviu Vasilescu.

Liviu Vasilescu a fost filmat când s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu înaintea ceremoniei de înmormântare a lui Emi Pian.

După apariţia imaginilor în spaţiul public, Liviu Vasilescu a afirmat că a fost ”un demers care este absolut legal, făcut cu bună credinţă”.

Ulterior, IGPR a transmis un comunicat de presă cu ”clarificări”, care însă au nemulţumit şi mai mult opinia publică şi poliţiştii.

Editor:Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: