Declarații șocante ale lui Costel Alexe despre pădurarul care a rupt tăcerea ‼️

Libertatea a publicat mărturia unui fost pădurar, cercetat penal pentru furt de lemne, care recunoaște că a furat pentru el, dar și “pentru că sistemul trebuie alimentat, ca șefii să-și facă vile”. Ministrul Mediului, Costel Alexe, vorbește în direct la Adriana Nedelea LA FIX despre metodele pe care le folosesc cei care fură lemn și se acoperă cu acte pentru a nu fi prinși și despre cum ajung ”braconierii pădurii” să taie copaci interziși la doborâre.

Principalele declaraţii ale ministrului Costel Alexe

Din păcate, nu există pădure fără uscături. De toate aceste uscături pe care le are azi sistemul, statul român trebuie să scape foarte repede.

Avem declaraţia unui om care este cercetat pentru fapte de corupţie şi poate spune orice.

El trebuia să demaşte când era pădurar, nu după ce a fost prins.

Pe cazul punctual, judeţul Suceava are o altă culoare politică. Doar în primele şase luni au fost 1.052 de dosare trimise spre cercetare penală. Pe toţi cei care greşesc vreau să-i văd cu cătuşe pe mâini.

Exclus ca banii să ajungă la partide. Exclus ca, de când sunt la minister, să fie un director sau simplu muncitor care să spună, direct ori indirect, ca cel puţin cineva din PNL să fi solicitat astfel de beneficii.

Noi suntem aici să dăm o altă faţă administraţiei naţionale. Eu cred că toate legăturile trebuie demascate şi toţi cei care sunt prinşi trebuie să plătească.

Cum se fură lemnul:

Să tai ilegal din pădure este faptă penală. Eu vreau să cred că în momentul acesta nu se taie ilegal.

Cred că sunt ministrul cel mai protecţionist. De la cele 28.000 de hectare de păduri virgine, am crescut suprafaţa la 35.000 şi pot să spun că suntem în evaluare pentru încă 39.000 de hectare care vor fi incluse.

Avem peste 100.000 de hectare de pădure cărora le-am ridicat gradul de protecţie, fiind transformate în păduri seculare.

Aş vrea să le mulţumesc tuturor acelor silvicultori care au făcut posibil să avem cele mai frumoase păduri în România.

Cei care au uitat misiunea şi au început să comită fărădelegi nu au cum să mai facă parte din sistem şi trebuie să răspundă în faţa legii. Prin Codul silvic am susţinut dotarea cu arme pentru toţi cei care apără pădurea.

Gabriel Păun, Agent Green:

Tind să cred declaraţia pădurarului, pentru că nu este un caz singular.

Dan Păvăloiu, de la TVR, a publicat o filmare în care este dezvăluită o mită încasată de un deputat liberal pentru a fi tăiate pădurile din Caraş-Severin.

Era o mită de trei euro pe metrul cub de lemn. Din judeţul Caraş-Severin se taie anual 800.000 de metri cub de lemn. Astfel, mita se ridică la 2,4 milioane de euro pe an.

Este suficient pentru el şi pentru partid. Ancheta este la DNA. Nu ne facem bine pentru că avem cultura de a fura şi a improviza pentru a păcăli legea.

Cazurile sunt tergiversate ani de zile. Dacă o anchetă durează atât de mult, se încurajează furtul. Doar 1% din cazurile de tăieri ilegale sunt descoperite. Ai mult mai multe şanse să furi şi să nu fii prins.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: