Seful de poliție care a snopit în bătaie un bărbat culcat la pământ este în continuare în funcție!

Amenințarea demiterii nu mai sperie pe nimeni din MAI. Șeful de post din Bolintin Vale care a bătut un bărbat culcat la pământ este în continuare în funcție. Totul s-a întâmplat în aprilie, iar agresiunea a fost filmată. Public, s-a anunțat demiterea sa. În realitate, este în continuare în funcție.

Imaginile l-au înfuriat atunci pe ministrul de Interne. Pe filmare, șeful postului de poliție Bolintin Vale este surprins în timp ce lovește un cetățean aflat la pământ, cu mâinile ridicate și incapabil să se apere. Și în acest caz, fără prea multe discuții, Marcel Vela anunța demiterea șefului de poliție din Bolintin Vale. Acțiunea avea loc la niște percheziții de la jumătatea lunii aprilie, cu priviere la modul în care este respectată starea de urgență în localitate. Surpriză însă, polițistul este în continuare în funcție, arată un document făcut public de sociologul Gelu Duminică.

L-am întrebat azi pe ministrul Marcel Vela despre aceasta situație si iată ce ne-a răspuns.Marcel Vela, ministrul de Interne: Știu că s-a demarat o anchetă la nivelul IGPR, nu mai știu stadiul sau finalizarea ei. Cert este că atunci când va fi finalizată o să fiți informați în timp real pentru a afla sancțiunile.Ministrul Vela are și o explicație pentru modul defectuos în care se desfășoară anchetele interne.Marcel Vela, ministrul de Interne: Când am venit la MAI am găsit un caz în care a fost convocată această comisie cu 4 zile înainte de prescriere. Pânp s-au adunat, au constatat că au trecut 12 luni și s-a prescris fapta. Lucrurile s-au întâmplat în septembrie 2019. Toate aceste anchete sunt la nivel de inspectorat, la nivel local și sunt convins că după toate experiențele pe care le-a avut ministerul, IGPR va analiza cu multă celeritate acest caz.

Pe numele şefului Poliţiei Oraşului Bolintin Vale, comisar Șerban Costel Marian, a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, cu privire la modul de interventie al polițiștilor la evenimentul petrecut în dată de 18 aprilie 2020, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Emanuela Sârbu.Aceste declarații au fost facute la câteva zile după incident de către purtătorul de cuvânt,de atunci au trecut 3 luni dar lucrurile au rămas la fel.

Editor:Diaspora Europeană

Sursă:Digi24

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: