Pericol pe străzile României! Camion cu peste 13 tone în plus depistat de Grupul Diaspora Europeană.

În decursul zilei de 17.07.2020, Grupul Civic Diaspora Europeană a realizat o acțiune de indetificare a camioanelor ce transportă masă lemnoasă peste tonaj și fără aviz.

Ajunși la Kronospan Brașov, au identificat 3 camioane și au sunat la 112 pentru a cere un echipaj de poliție și ISCTR. Cele 3 camioane au fost conduse pentru a se realiza cântărirea lor.

Primul dintre camioane a avut 48,7 tone, cu 8,7 tone peste limita legala, fiind și camionul care a încercat să dea peste colegii din grupul Diaspora Europeană.

Cel de-al doilea camion a fost cântărit și avea greutatea în limita legală.

Membrii Grupului Civic Diaspora Europeana au fost uimiti cand al treilea camion, după ce a fost cântărit,  a indicat o greutate totală de 53,6 tone, cu 13.6 tone peste limita legală admisă. Amândouă camionele au depășit cu mai mult de 20% tonajul legal.

Am cautat să vedem care ar fi amenzile pentru depășirea tonajului și ele sunt dupa cum urmeaza: Pentru abaterile foarte grave, adică depășirea greutății cu peste 20 % față de tonajul maxim admis sau aprobat prin Autorizația Specială de Transport (AST) , operatorul de transport va fi sancționat cu amendă de la 6000 la 25.000 de lei.

Consecințele unui accident provocat de un camion supraîncărcat le-am vazut în articolul prezentat de grupul nostru:

Camion cu lemne implicat în accident grav la Suceava-video.

Acțiunile Grupului Civic Diaspora Europeană vor continua și așteptăm rezultatele anchetelor efectuate de către Poliția Română și ISCTR.

Editor: Diaspora Europeană

Poze&Video: Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: