Mafia lemnului încearcă încă odată să intimideze un activist al grupului Diaspora Europeană-video

Pe data de 20.07.2020, grupul civic Diaspora Europeană a realizat o noua acțiune la HS Timber în Alba. Ajunși acolo, membrii grupului au găsit un camion cu masă lemnoasă supraîncărcat. Imediat au sunat la 112 pentru a cere intervenția unui echipaj de poliție și ISCTR.

Șoferul camionului, ajutat de agenți de paza ai firmei HS Timber a încercat să intre în incinta fabricii și a fost la un pas de a călca un activist al grupului Diaspora Europeană. Datorită curajului de care au dat dovadă, activiștii au reușit să oprească camionul.

După ce a venit poliția si ISCTR, camionul a fost condus într-o parcare pentru a fi cântărit. Șoferul a refuzat în repetate rânduri să fie cântărit camionul, dar, în urmă hotărârii organelor de control de a imobiliza camionul și de a reține plăcuțele de înmatriculare, a cedat și au putut realiza operațiunea de cântărire.

Camionul avea 12.9 tone în plus față de tonajul maxim legal; cei de la ISCTR au dispus imobilizarea camionului și aplicat amenda prevăzută de lege.

Tot astăzi, colegul nostru Daniel Bodnar a depistat în Rădăuți, Bucovina,un alt camion cu aproape 12 tone peste limita legală.

Pe această cale le mulțumim tuturor care ne susțin și îi așteaptăm sa participe la acțiunile noastre.

Editor: Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: