Mafia Lemnului din Reghin ”deranjată” de grupul Diaspora Europeană!

kastamonu poza

Se pare că grupul civic Diaspora Europeană a descoperit în Reghin un adevărat „cuib de corupție”.

SC Kastamonu Romania SA in ultimii ani a declarat pierderi imense, deși cifrele de afaceri sunt extrem de mari. Aceasta firmă estima pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 150 mil. euro, nivel apropiat de cel din anul trecut, scrie Ziarul Financiar. Compania a realizat în 2018 o cifră de afaceri de 705,2 mil. lei (151,6 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. 

bilant kastamonu

„La începutul lunii februarie 2013, Agenția de Protecție a Mediului Mureș anunță faptul că s-a depus o solicitare de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire fabrică de clei…” la Reghin, titular fiind S.C. KASTAMONU ROMANIA S.A. Drept consecință, mii de oameni au protestat on-line sau pe stradă cu privire la intenția celor de la S.C. KASTAMONU ROMANIA S.A. de a construi cea mai mare fabrică de clei pe bază de formaldehidă din România la Reghin, pe strada Ierbuș, nr. 37. Cu toate acestea, procedurile de punere în funcțiune a fabricii continuă. Reghinenii sunt speriați că fabrica va deveni ,,o adevărată bombă ecologică care va cuprinde, în scurt timp, Pădurea Mociar, Valea Gurghiului, Lăpușna…”. Peste toate acestea se suprapune vestea că Fabrica de PAL de pe platforma Kastamonu funcționează de aproximativ un an fără autorizație de mediu. Cum e posibil așa ceva? Numeroase persoane, inclusiv senatorul Marius Pașcan, acuză autoritățile române de corupție, de faptul că au fost cumpărate pentru a servi interesele firmei turcești…” potrivit ziarului Punctul.ro

Mulţi reghineni au fost păcăliţi de povestea celor de la Kastamonu cum că au renunţat la construirea fabricii de clei şi formaldehidă pe raza municipiului nostru şi şi-au mutat instalaţiile achiziţionate ori confecţionate deja, în ţara vecină Bulgaria. De fapt, acalmia s-a datorat unor dosare penale pe care DNA Bucureşti le-a instrumentat pentru anumite fapte de corupţie în care au fost implicaţi unii dintre membrii conducerii SC Kastamonu România  SA, funcţionari din Primăria Municipiului Reghin, angajaţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii şi alţii.

După acțiunea din data de 15 Iulie au început să vină foarte multe mesaje de la locuitori din Reghin la adresa paginii, vă redăm câteva dintre ele:

 

”Să ai mare grijă cu cei de la Ibănești,au fost plătiți să vă alunge de acolo.”

”Cei care v-au atacat aseară la Kastamonu sunt defapt patronii care trimit camioane la firma respectivă, majoritatea sunt din Ibănești Pădure.”

phonto-2

”Trebuie să fiți atenți în toate locurile….Că sunt bine informați și știu pe unde să meargă așa în cât să nu îî prindeți în flagrant”

Ca urmare a hotărârii Înaltei Curți de Casație și Justiție, prefectul județului Mureș de la data respectivă, Mircea Dușa, a emis, în iulie 2019, un ordin de încetare a mandatului primarului municipiului Reghin.

Respectivul ordin al prefectului județului Mureș a fost atacat în instanță, în iulie 2019, de Maria Precup, care a avut câștig de cauză în august 2019, judecătorii Tribunalului Mureș hotărând, definitiv, suspendarea ordinului de prefect și revenirea la funcția de primar al ”Orașului Viorilor”.

Motivarea sentinței: ”La momentul emiterii ordinului starea de incompatibilitate nu mai exista”

Întrucât în spațiul public au început să circule diverse zvonuri despre o așa zisă interdicție împotriva Mariei Precup în ceea ce privește o nouă candidatură pentru funcția de primar al municipiului Reghin, cotidianul Zi de Zi a obținut motivarea instanței care a anulat, în 2019, celebrul ordin emis de prefectul de atunci, Mircea Dușa.

Editor: Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: