Începând de azi românii întorși din diasporă nu vor mai face carantină/izolare indiferent din ce țară vin.

Astăzi pe pagina de socializare Facebook a senatorului de diaspora Viorel Badea a apărut mesajul prin care anunță că românii care se întorc în țară indiferent de țara de rezidență nu vor mai face carantină/izolare.

„Începând de astăzi, Românii din Diaspora pot reveni acasă, indiferent de țara de domiciliu sau reședința, fără a mai fi supuși izolării sau carantinarii”

„Am avut o discuție cu ministrul Sănătății și mi-a confirmat ca nu se mai impune izolarea. Mi-a confirmat ministrul Sănătății cu nu va mai fi izolat nimeni. Se va ieși în scurt timp și cu o

declarație în acest sens”, spune senatorul.

„Practic, intenția Comiteului Național pentru Situații de Urgență era ca zilele acestea să scoată de pe lista roșie o mare parte a statelor, în special din UE. Mai rămâneau două sau trei state din care nu puteai să intri fără izolare. Am luat legătura cu ministrul Sănătății, pentru că sunt foarte multe presiuni motivate din comunități ca oamenii să se întoarcă acasă, iar el mi-a spus că, în urma decizii CCR că izolarea, carantinarea sau internarea obligatorie nu sunt constituționale, că nu pot fi aplicate prin ordin de ministru, toți românii se pot întoarce în țară fără obligativitatea de a se mai izola”, a declarat senatorul PNL Viorel Badea, potrivit Mediafax.

Măsură este valabila si pentru cei care se întorc din Anglia sau Spania.

Editor Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: