Frăția drujbelor “ Holzindustrie Schweighofer “ apărată de Justiția Română ?

7c82f71d-08b8-4779-9bee-dceafa9ab737

Procurorii anti-mafia au început la sfârsitul lunii mai 2018 cercetările la cel mai mare exportator de lemn, Holzindustrie Schweighofer.

Au fost 23 de percheziții în urma cărora procurorii spun că au adunat probe pentru a opri frăția drujbelor. Procurorii caracterizau rețeaua ca pe un grup greu de pus la pământ și din care făceau parte pădurari, șefii lor, comisari ai gărzii forestiere.

Prima țintă a DIICOT a fost sediul central al firmei austriece, aici se afla arhiva principală a tranzacțiilor cu lemn. Prejudiciul estimat de anchetatori este de aproximativ 25 de milioane de euro.

Procurorii au descins și la Garda Forestieră Suceava unde erau vizați mai mulți comisari suspecți că ar fi complicii celor care au tocat ilegal zeci de hectare și că ar fi masluit licitațiile organizate pentru defrișarea a sute de hectare de pădure.

Concret, anchetatorii au descoperit diferențe mari între lemnele tăiate în acte și copacii puși la pământ.

Varianta procurorilor români este confirmată și de un europarlamentar austriac.

Thomas Waitz,europarlamentar,anunța în 2018: „Cumpără foarte mult lemn de la așa numitele depouri forestiere, iar asta e în continuare o mare lacuna a sistemului, pentru că lemnul obținut în mod legal poate fi amestecat cu cel obținut ilegal.”

Din 2018 și până în prezent mare lucru nu s-a întâmplat, dosarul penal încă nu a ajuns în instanță.

Editor: Diaspora Europeană

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: