Se prelungește Starea de Alertă, ce se întâmpla cu românii care vin din străinătate ?!

Se prelungește starea de alertă în România. Izolarea la domiciliu se va aplica în continuare doar celor ce sosesc din țări cu multe cazuri noi COVID-19.

În urmă cu câteva momente, președintele Klaus W Iohannis a făcut o declarație de presă prin intermediul căreia a anunțat că se impune prelungirea stării de de alertă din România și după 15 Iunie. Unele restricții existente în prezent vor fi eliminate sau relaxate, dar nu scăpăm de ”starea de alertă”

Pe lângă prelungirea stării de alertă, a adus în discuție izolarea la domiciliu / autoizolarea. A menționat că în continuare va există acest instrument de protecție, aplicat tuturor cetățenilor care vor sosi din țări cu multe cazuri de COVID-19.

Pentru românii care vin din Diaspora se ia în calcul media cazurilor noi înregistrate în ultimele 14 zile. Pentru relaxarea relațiilor între țări, media aceasta trebuie să fie sub 5 cazuri/1 milion de locuitori. Ori în prezent, la acest capitol nu se califică țări precum Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, Olanda… 

Ne așteptăm ca zilele acestea, guvernul României să iasă și să anunțe toate măsurile care se vor aplica pentru perioada de după 15 iunie. Revenim cu informații…

Editor Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: