Parlamentarii vor ca furtul sub 100.000 de euro să fie sancționat doar cu amendă ?!

Comisia Juridică a Camerei Deputaților au decis! Evaziunea fiscală sub 100.000 € să fie doar sancționată cu amendă.

„În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depăşeşte 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică pedeapsa cu amenda. Dacă în cursul urmăririi penale sau în cursul judecăţii până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile este acoperit integral, fapta nu se mai pedepseşte, făcându-se aplicarea dispoziţiilor art. 16 alin. (1) lit. h) din Legea nr.135/2010 privind Codul de procedură penală”, prevede textul adoptat de comisie, la propunerea PSD.

Acest proiect de lege este inițiat de deputatul PSD Cătălin Radulescu „Mitralieră”, prin care persoanele acuzate de evaziune fiscală nu vor mai fi urmărite penal.

Amintim faptul că deputatul Cătălin Rădulescu a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru activități economice considerate incompatibile cu funcția de deputat, fiind acuzat de dare de mită și de administrarea unei firme.

Editor: Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: