Încă o deputată PSD scapă de pușcărie!!!

Deputata PSD Andreea Cosma scapă de 4 ani de închisoare datorită hotărârii CCR privind compunerea nelegală a completurilor de 3 judecători de la ICCJ. Marți, Curtea Supremă a anulat condamnarea deputatei Andreea Cosma, fiica baronului PSD de Prahova Mircea Cosma.

În decembrie 2018, Andreea Cosma fusese condamnată de Înalta Curte la 4 ani de închisoare cu executare în primă instanță într-un dosar de corupție instrumentat de DNA.

Cosma a fost condamnată pentru complicitate la abuz în serviciu la 4 ani de detenţie cu executare în dosarul Ciuperceasca.

DNA a trimis-o în judecată pe Andreea Cosma în anul 2015, pentru complicitate la abuz în serviciu, pe vremea când era notar public.

Dosarul vizează vânzarea la preţuri subevaluate a unor terenuri din subordinea cazărmii Ciuperceasca, ce a intrat în activul Parcului Industrial Plopeni, după schimbul de terenuri cu MApN. În acelaşi dosar, au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Florin Anghel şi un fost director al Parcului Industrial Plopeni.

DNA a precizat, la acel moment, că Andrea Cosma, notar public la momentul comiterii faptelor, ar fi înstrăinat mai multe imobile din cadrul Ciuperceasca, fără a respecta dispoziţiile legale privind achiziţiile.

Tot datorită decizii CCR au scăpat mai mulți politicieni printre care: Elena Udrea, Darius Vâlcov, Constantin Niță, Dan Șova, Alina Bica.

Grupul Civic Diaspora Europeană a făcut o petiție on-line pentru desfiinţarea CCR:

https://www.petitieonline.com/cerem_desfiinarea_ccr

Editor: Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: