În urma deciziei CCR , judecătorii din Alba anulează probe din dosarul corupților PSD !

 

Zeci de interceptări ambientale și telefonice dintr-un dosar care viza corupția din magistratură au fost anulate de Curtea de Apel Alba-Iulia. Toate aceste mandate de supraveghere au fost puse în aplicare cu ajutorul SRI.

 

Vorbim despre cazul în care sunt trimiși în judecată Flori Maior, soția fostului deputat Dorin Lazăr Maior și George Costin, fost secretar de stat.

Pe 28 Mai, instanta a constatat nulitatea absoluta a actelor de punere in executare a masurilor de supraveghere tehnica incuviintate de judecatori in anul 2015. Este vorba de masuri care fusesera aprobate de Curtea de Apel Brasov si Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit portalului instantelor.

Potrivit minutei, au fost excluse din materialul probator toate procesele-verbale de consemnare a activitatilor de supraveghere tehnica, constand in interceptarea comunicatiilor, supravegherile video, audio sau prin fotografiere in mediul ambiental a inculpatilor.

Suportul tehnic in acest caz a fost realizat de Serviciul Roman de Informatii.

„In conformitate cu decizia nr. 22 din 18 ianuarie 2018 a Curtii Constitutionale dispune excluderea fizica de la dosar a tuturor mijloacelor de proba a caror nulitate a fost constatata, precum si a suportilor care contin rezultatul masurilor de supraveghere tehnica, inaintati Curtii de Apel Alba Iulia odata cu dosarul de urmarire penala: suportul optic, tip DVD-R, Verbatim cu seria constructiva 3358 457-REC 2488, inscriptionat 77/P/2015 si DNA – STBV/1534-MS/DVD/2015. Definitiva,” este decizia Curtii de Apel Alba Iulia.

Procesul continua la aceasta instanta, urmatorul termen de judecata este stabilit pe 4 iunie.

CCR a admis o excepţie de neconstituţionalitate privind o prevedere din Codul de procedură penală, legată de folosirea interceptărilor în procesele penale. În urma acesteia, SRI nu mai poate sesiza procurorii cu interceptari pe mandate de siguranță națională. Sunt, astfel, puse în discuție și dosarele de crimă organizată, trafic de droguri, trafic de persoane sau criminalitate cibernetică.

Grupul Civic Diaspora Europeană a făcut o petiție publică prin care se cere desfiinţarea CCR.

https://www.petitieonline.com/cerem_desfiinarea_ccr

Editor: Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: