Firmă judecată pentru evaziune și spălare de bani câștiga un contract de 55 milioane euro!!!

Compania Aqua Parc din Roznov, județul Neamț, și-a adjudecat contractul pentru proiectarea și execuția drumului național 28B Târgu Frumos – Botoșani de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) , potrivit anunțului de atribuire publicat pe platforma de licitații publice marți, 2 iunie 2020.

Contractul în valoare de peste 55 de milioane de euro a fost încheiat pe 22 mai 2020, în urma unei licitații la care au participat 3 ofertanți.

Drumul are o lungime de 71,512 km, iar termenul de execuție este de 89 de luni, adică 7,4 ani. Activitățile în valoare de peste 1,6 milioane de euro privind protejarea și relocarea facilităților de gaze și curent electric, identificarea si curățarea terenului de munițtii neexplodate și supravegherea arheologică vor fi subcontractate.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, compania Aqua Parc din Roznov este deținută de Gheorghe Vlasie, zis Ginel, finul lui Ionel Arsene, președintele PSD al CJ Neamț.

Aqua Parc este judecată pentru evaziune și spălare de bani la Tribunalul Neamț. Vlasie este judecat și el pentru aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la spălare de bani. Are termen pe 5 iunie 2020.

Firmele Aqua Parc și Ștef Edil CDP, controlate de Gheorghe Vlasie zis Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene, președintele PSD al CJ Neamț, au încheiat contracte cu statul de aproape 800 de milioane de lei, adică peste 156 de milioane de euro, în perioada în care PSD a fost la guvernare, potrivit SICAP (portalul guvernamental de transparență în achiziții publice).

Editor:Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: