De când nu mai stau în izolare/carantină românii din Diasporă, care vin acasă ?!

 

Vestea mult așteptată de români. Cei care vin din străinătate nu vor mai sta 14 zile în izolare. Data anunțată de autorități !

Guvernul intenționează să relaxeze și mai mult măsurile și să elimine restricțiile impuse de pandemia de coronavirus. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a dezvăluit că din 15 iunie s-ar putea redeschide mall-urile, iar românii care vin din străinătate scapă de măsura izolării la domiciliu pentru 14 zile.

“Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor 2 săptămâni, să deschidem magazinele. Vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu la televiziunea publică.

Izolarea de 14 zile la revenirea în țară nu va mai fi obligatorie.

Virgil Popescu a precizat că din 15 iunie românii care ies din țară vor putea reveni fără să mai fie obligați să stea în carantină sau în autoizolare pentru două săptămâni, lucru valabil și pentru cei care vin din străinătate în România.

“ Aș putea-o numi așa ca o zonă de liberalizare a întoarcerii în țară. Eu sunt optimist că începând cu 15 iunie nu va mai fi nevoie de această intrare în izolare, după ce revii în țară. Vrem să relaxăm și mai mult măsurile. Nu vorbesc doar de Bulgaria și Grecia, ci și de țările care au o incidență a cazurilor mică”, a explicat ministrul Virgil Popescu pentru televiziunea de stat.

Editor: Diaspora Europeană Oficial

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: