Cum sunt păcăliți românii din Germania de firmele de recrutare!

Cum sunt păcăliți românii din Germania de firmele de recrutare.

Doi români din Focșani care au luat și ei, ca mulți alți români, de altfel, drumul strainătății pentru a-și câștiga o pâine, aseară în jurul orei 23 au contactat moderatorii grupului civic Diaspora Europeană si le-au cerut ajutorul in problema pe care o aveau.

Domnul Ionut Rusu este cel care ne-a contactat, el fiind împreună cu fratele său in Germania, in Landul Nordhein-Westfalen, mai precis in orasul Beelen.Ionuț lucra de 11 luni ca angajat prin firma de recrutare Besselman Service Gmbh la o fabrică de mezeluri din acea localitate.

In data de 30 aprilie 2020 Ionuț a înmânat demisia firmei la care era angajat deoarece s-a hotărât să plece înapoi in Romania împreuna cu fratele său.

Conform legilor în vigoare din Germania Arbeitsrecht paragraf 622 BGB, Ionuț a respectat durata de prezentare a demisiei. S-a prezentat la servici până in ultima zi , urmând ca pe 15 iunie, luna curentă, să-i fie transferat salarul în contul său personal de către firma la care era angajat, ceea ce nu s-a întâmplat. Având puțini bani la dispoziție pentru a pleca împreună cu fratele său in Romania și necunoscând îndeajuns legile din Germania, Ionuț a cerut ajutorul nostru , pe care i l-am și acordat prin echipa Diaspora Europeană din Germania.

Colaboratorul nostru din Germania, Adriana Maucher, a fost contactată din nou astăzi, luând legătura de mai multe ori cu Ionuț Rusu. De comun acord au decis să contacteze telefonic reprezentantul filialei de la fabrica de mezeluri .

In timpul discuției, colaboratorul nostru a fost asigurat că reprezentantul fabricii de mezeluri va contacta firma Besselman Service Gmbh pentru a i se livra salariul lui Ionuț și fratelui acestuia , indrumandu-l pe urmă pe Ionuț la biroul central al firmei de recrutare.

Ajungând la adresa firmei angajatoare, Ionut a observat un anunț pe usa ” Inchis din cauza Covid 19 „. Firma Besselman Service Gmbh a fost anunțată in prealabil de vizita lui Ionuț, astfel incât nici un reprezentant al firmei nu a fost disponibil pentru a purta un dialog.

Deasemenea, conform legilor in vigoare din Germania in ce privește munca prestata de un angajat si plata salariului Arbeitsrecht paragraf 614 drepturile cetățeanului BGB, orice persoana care este angajată conform legii are dreptul să fie plătită pentru munca prestata (conform contractului de muncă încheiat între cele două părți).

Ionuț a luat din nou legătura cu reprezentantul nostru din Germania și împreuna au decis să anunțe poliția economică din zona respectivă. Se putea merge si pe cale juridică, dar e un proces lung și anevoios.

Ionuț nu avea timpul necesar la dispoziție, deoarece apartamentul in care locuiește trebuie eliberat la data de 30 iunie 2020 .

Poliția economică a fost anunțată și a venit la fața locului. Reprezentantul nostru, Adriana Maucher, le-a prezentat telefonic organelor de poliție situația. Aceștia au luat legatura cu reprezentații firmei Besselman Service Gmbh in vederea rezolvării problemei lui Ionuț.

După plecarea poliției economice, reprezentații firmei au luat anunțul” Inchis din cauza Covid 19 ” de pe ușă și au ieșit la dialog cu domnul Ionut Rusu si cu fratele dumnealui, spunându-le:

„Nu trebuia să faceți atâta tărăboi și să chemați poliția”.

De mentionat ca la dialogul cu domnul Ionuț a participat și un traducător roman care deasemenea se aflase tot timpul in incinta firmei respective.

În final domnului Ionuț i-a fost înmânat fluturașul de salar, banii urmand sa fie transferati in contul dumnealui in cursul zilei de astăzi sau cel târziu mâine.

Domnul Ionuț a împărtășit rezultatul pozitiv reprezentantului nostru din Germania cu bucurie și mulțumiri. De asemenea și noi ne bucurăm că Diaspora Europeană a reușit să mai ajute încă un frate roman aflat la greu in Germania.

Domnul Ionuț i-a mai spus reprezentantului nostru cităm: ” Sunt multi romani din România și din Republica Moldova care nu au primit salariul și, neștiind la cine sau unde sa ceara ajutor, au renunțat și au plecat in țară fără ultimul salariu”.

Cu siguranță domnul Ionut Rusu și fratele dumnealui nu ar fi ales să lucreze in altă țară dacă în Romania ar fi putut câștiga banii necesari pentru a-și întreține familia.

Datorită clasei politice din România din ultimii 30 de ani, români ca domnul Ionuț sunt nevoiți să ia drumul strainătății.

Editor:Diaspora Europeană

Update:

Domnul Ionuț Rusu a primit azi banii de la firma Besselman.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: