Valer Dorneanu – CCR , plătit cu zeci de mii de euro ca să ajute mafia românească ?!

101654614_651871248696675_5358477988209885184_n (2)

Valer Dorneanu este președintele CCR din anul 2016 și pâna în prezent. Fost procuror și activist de nădejde al PCR, este autorul unor broșuri elogioase care glorificau politica lui Ceausescu: ”Partidul nostru a acordat și acordă o atenție deosebită dezvoltării socialiste, considerând-o ca pe o latură esențială a construcției socialiste. În acest sens ,tovarăsul Nicolae Ceaușescu, sublinia că democrația socialistă constituie nu numai o parte inseparabilă a socialismului, ci și o necesitate obiectivă pentru făurirea cu succes a noii orânduiri sociale”.

Acest text a fost scris în anul 1981 de Valer Dorneanu care a fost deputat PSD, președintele Camerei Deputaților, fost ministru și Avocat al Poporului.

Alt lucru foarte interesant pe care l-am găsit este faptul că Legea Lustrației a primit aviz negativ de la Consiliul Legislativ condus de actualul președinte al CCR.

Zilele trecute profitând de faptul că lumea e preocupată de epidemia de coronavirus, PSD vrea să-l scape de tovarăsul Tăriceanu de înca un dosar penal. Robert Cazanciuc, Președintele Senatului, i-a cerut lui Valer Dorneanu de la CCR să blocheze o anchetă a procurorilor împotriva lui Tăriceanu, acuzat de abuz în serviciu.

Reamintim faptul că Valer Dorneanu a avut în 2019 un venit lunar de 58.204 lei, iar în România salariul minim net în 2019 a fost de 1413 lei, astfel venitul lunar al Președintelui CCR a fost de 42 ori mai mare decât salariul minim lunar din România.

Grupul Civic Diaspora Europenă a făcut o petiție on-line pentru desființarea acestui organism foarte politizat și care apară interesele partidelor în loc să apere Constituția României.

https://www.petitieonline.com/cerem_desfiinarea_ccr

 

EDITOR: DIASPORA EUROPEANĂ

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: