Trecem la stare de alertă maximă!!! Declarația lui Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a declarat că trecem de la Stare de Alertă la Stare de Alertă Maximă.

Hotărârea de Guvern prin care se pune în aplicare Starea de Alertă a fost adoptată luni dimineață, pentru a nu fi comentarii și polemici privind Starea de Alertă, a declarat premierul Ludovic Orban. 

Exista temeiul anterior stabilit de Ordonanța 21, dar, după intrarea în vigoare a legii, pentru a nu avea niciun fel de comentarii și polemică privind Starea de Alertă, pentru ca lucrurile să fie clare și să nu avem foarte multe dispute, decizia de a institui Starea de Alerta prin H.G. în conformitate cu prevederile legii e decizia adoptată.

Anterior, am convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență. În prevederile legii 55, mai multe măsuri cuprinse în H.G. aferente stării de alertă trebuie adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, și am luat hotărârea 25 a Comitetului ca fundament pentru hotărârea de guvern.

Odată cu adoptarea H.G. continuăm starea de alertă instituită, dar, ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alerta la stare de alertă maximă, pentru că legea ne conferă toate pârghiile și instrumentele pentru a asigura respectarea măsurilor, a regulilor stabilite pentru a apăra sănătatea și viața oamenilor.

Am convocat la ora 19.00 toate instituțiile statului cu drept de control pentru a pune la punct un plan amănunțit. Toate ministerele cu atribuții în cadrul stării de alerta trebuie să emită actele normative în baza legii și a HG pentru a stabili toate regulile de desfășurare a transportului public, a activității în instituții, în spațiile comerciale, de desfășurare a activității la centrele de îngrijire personală, în centrele de îngrijire a persoanelor vulnerabile.

Toate ministerele trebuie să completeze prin ordine comune cu MS toate reglementările secundare pentru a avea garanția că în fiecare loc se petrec lucrurile astfel încât să împiedice la maxim riscul de răspândire a riscului”, a spus Orban.

HG conține trei anexe.

HG va fi transmisă Parlamentului pentru a încuviința starea de alertă și toat măsurile dispuse.

După tot ce s-a întâmplat in weekendul acesta se pare că guvernul Orban aduce noi reguli.

Editor: Diaspora Europeană

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: