Spania dă undă verde la ajutorul de stat minim!

Spania începe să ridice de vineri un nou pilon în statul de bunăstare: ajutor de stat minim în întreaga țară pentru familiile cu venituri mai mici.

Venitul vital minim a fost una dintre măsurile stelare ale Guvernului pentru această legislatură. Urmează să fie implementat puțin câte puțin în cei patru ani, dar pandemia a accelerat termenele și, în cele din urmă, a văzut lumina în această vineri. Obiectivul este de a ajunge la 850.000 de familii vulnerabile și de a scoate 1,6 milioane de oameni din sărăcia extremă din Spania: rata sărăciei severe aici este de 12,4%, în medie UE aproape jumătate (6,9%). Previziunea Guvernului este că măsura va costa 3.000 de milioane.

„Astăzi se naște un nou drept social în Spania, un venit vital minim pe care îl putem clasifica drept cel mai mare avans în drepturile sociale de la aprobarea legii dependenței [în 2006]”, a declarat vicepreședintele Iglesias.

Marea recesiune și reacțiile sale au lăsat deschise mai multe răni socioeconomice pe care Spania nu le-a închis încă când a explodat criza coronavirusului. Rata ridicată a șomajului și insecuritatea locului de muncă sunt două dintre acestea. Și strâns legată de acestea apare sărăcia în diferitele moduri de măsurare care există: 26,1% din populație riscă sărăcia (subzistă pe mai puțin de 60% din venitul mediu, 8.871 de euro pe an pentru un persoană); 13% dintre lucrătorii din Spania se află în această situație; sărăcia severă (mai puțin de 40% din venitul median, 5.914 euro) ajunge la 12,4% din populație; iar sărăcia copiilor este evidentă în date precum că peste 120.000 de gospodării fără venituri trăiesc copii.

Acesta va consta într-un ajutor care va completa resursele pe care le au cei mai vulnerabili până la atingerea pragurilor minime stabilite în funcție de situația familială: aceasta variază de la 461,5 euro pe lună pentru cei care trăiesc doar până la 1.015 pentru „unitățile de coexistență”. ”Cu, de exemplu, trei adulți și doi copii. Poate fi solicitat din 15 iunie, iar cei care fac acest lucru până pe 15 septembrie îl vor percepe retroactiv începând cu 1 iunie.

O familie va fi considerată vulnerabilă atunci când venitul său lunar este cu 10 euro sau mai mult sub garanția de venit corespunzătoare. Pentru a măsura acest lucru, venitul net al gospodăriilor va fi utilizat fără a număra burse sau ajutoare de închiriere și, mai ales, fără a ține cont de salariile sociale regionale, ceea ce face ca ajutorul de stat să fie compatibil cu ajutorul regional.

Editor Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: