Scandalos!!! Liviu Dragnea cere să fie eliberat din pușcărie!

Liderul PSD, Liviu Dragnea, cere să fie eliberat din închisoare pe motiv că este detinut ilegal. Înaltă Curte de Casație și Justiției a retrimis la Tribunalul București acesta cerere. Motivul invocat de fostul Presedinte al Camerei Deputaților este „habeas corpus”, un act al Parlamentul Englez, votat în anul 1679, prin care orice detinut care se considera inchis pe nedrept are dreptul să ceară reviziunea sentinței.

„Trimite cererea de ‘habeas corpus’ formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu la Tribunalul Bucureşti, spre competentă soluţionare. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea cererii formulate de petentul condamnat rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru petentul condamnat, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în cuantum de 79 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia Înaltei Curţi, potrivit Agerpres.

Liviu Dragnea a fost acuzat ca, in calitate de presedinte al C.J. Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii Directiei de Protectie a Copilului Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (51 de ani) si Anisa-Niculina Stoica (46 de ani).

Pentru ca pesedistele nu au aparut, in toti anii in care au fost angajatele Directiei, nicio zi pe la birou, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii.

„Timp de 8 ani si jumatate si 4 ani si jumatate, nimeni nu a vazut ca cele doua secretare lipseau de la munca? In conditiile in care daca alti functionari lipseau 10 minute erau sanctionati!”, spunea procurorul DNA, la ultimul termen din proces, pe 20 mai.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a doua căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.

Editor: Diaspora Europeană

Surse: Digi24/Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: