Românii care vin în țară după 15 Mai nu mai trebuie să stea in carantină obligatorie !

Românii care vin din străinătate nu vor mai intra obligatoriu în carantină sau izolare, potrivit proiectului de lege al stării de alertă. Cei care revin în țară vor trebui să prezinte un certificat medical care să ateste că nu au COVID-19, informează Mediafax.

Certificatul, eliberat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România, trebuie prezentat la graniță. Acesta trebuie să ateste faptul că persoana care revine în țară nu are COVID-19.

Documentul trebuie tradus în limba română, nu însă și pentru cei care revin din Republica Moldova.

În continuare, cei suspecți de COVID-19 pot fi izolați sau carantinați. De exemplu, cei care nu prezintă acest document de la medic sau cei care au intrat în contact cu persoane confirmate.

Și călătoriile cu avionul vor fi total diferite. În starea de alertă, Ministerul Transporturilor poate să ceară reguli clare ca aeroporturile, avioanele şi alte echipamente să fie igienizate.

De asemenea, vor exista măsuri de distanţare socială şi reguli de conduită. Setul de reguli va fi stabilit tot de minister.

Legea cu măsurile care ar putea fi aplicate în starea de alertă a trecut miercuri de votul final din Parlament.

Editor: Diaspora Europeană

Sursa:  Digi24

UPDATE IMPORTANT :

Amendamentul a fost respins!

 

 

One thought on “Românii care vin în țară după 15 Mai nu mai trebuie să stea in carantină obligatorie !

  • 14/05/2020 la 18:52
    Permalink

    Si cei care fac 3 zile pe drum si le mai trebuie una sa traducă actul în limba română, ce vor face la granița? Oare de ce se fac legi de genul asta care nu corespund cu realitatea?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: