Judecătoarele Oprina și Baltag au depus o cerere pentru a afla situația dosarelor DNA și CSM a respins cererea!!!

Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea depusă de Evelina Oprina și Gabriela Baltag de a cere de la instanțe situația dosarelor instrumentate de DNA.

Cele 2 judecatoare au cerut să se solicite instanțelor indicarea dosarelor instrumentate de Direcția Națională Anticorupție vizând persoane fizice și juridice,infracțiunile care au făcut obiectul dosarelor penale,masurile preventive,metodele de supraveghere și cercetare și soluția definitivă pronunțată in fiecare dosar.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea solicitării formulate de doamnele judecator (…..),membri ai CSM,privind demararea formalităților necesare în sensul solicitării de date si informații de la toate tribunalele,curtile de apel din țară,precum si de la Înaltă Curte de Casație și Justiției,in vederea evidențierii situației dosarelor vizând cetățeni,intrumentate de DNA,începând cu data de 1.02.2014 la zi” se arată in ordinea de zi soluționată.

La fiecare punct s-au înregistrat 11 voturi pentru respingere,7 pentru admitere și 1 vot nul, se precizează in documentul citat.

Predoiu a subliniat că in CSM se poate face o evaluare pe statistici simple și ca nu este in competență lor o analiză profundă.

Editor: Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: