Italia revine la normalitate începând cu 3 Iunie!

Începând cu data de 3 iunie călătoriile către și dinspre țările membre ale Uniunii Europene se vor permite, a anunțat guvernul Italiei.

Acest decret a fost propus de către premierul Giuseppe Conti și de către ministrul sănătății Roberto Speranza. Premierul Italiei a insistat pe o ridicare gradată a restricțiilor pentru a preveni un nou val de infectări cu COVID-19.

Tot din 3 iunie se va permite deplasările in mod liber în interiorul Italiei.

Din cauza Covid-19, peste 31.600 de italieni au decedat începând cu 21 Februarie, ceea ce face ca Italia să fie pe locul 3 în lume, după SUA și Anglia.

Italia a fost prima țară europeană care, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a impus restricții la nivel national.

Din 4 mai a inceput relaxarea măsurilor, cand s-a permis redeschiderea parcurilor și a fabricilor, iar din 18 Mai se vor deschide magazinele și se vor permite deplasările in interiorul regiunilor.

Terminarea acestor restricții coincide cu Ziua Republicii. Guvenul Italian speră să poată salva cel puțin o parte a sezonului turistic după ridicarea tuturor restricțiilor de călătorie.

Editor: Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: