De ce PSD are majoritatea în Parlamentul României?!?

 

În anul 1990, prezența la vot a fost de 86,19%, iar la ultimele alegeri parlamentare a scăzut până la 39,42%. Se pare că românii sunt din ce în ce mai dezamăgiți de clasa politică și au pierdut interesul pentru a se prezenta la urne. Datorită acestui fapt, România este condusă de partide politice care nu au votul majoritar al cetățenilor români.

Este posibil ca poporul român să aștepte apariția unui partid politic prin care să se simtă cu adevărat reprezentat.

În cazul în care sunteți într-o categorie mereu largă de alegători care nu vor în niciun caz să voteze pentru vreuna din forțele politice care apar in circumscripția lor, apar următoarele opțiuni: votați în gol, votați nul sau nu votați.

In ce constă fiecare?

Votul în gol-un vot valid.

De obicei, este întrebarea asupra căreia se învârte cea mai mare parte a confuziei. Ce este un vot necompletat? Introducerea plicului în urnă fără buletin de vot. Înseamnă că alegătorul dorește să-și exercite dreptul la vot și să participe la distribuirea locurilor, dar că nu este reprezentat de niciuna dintre forțele politice de care dispune. Spre deosebire de votul nul, acesta are o consecință relevantă: este un vot valabil, deci intră în număr pentru a stabili bariera electorală.

Votarea în gol dăunează partidelor mici?

Este obișnuit să auzim că „voturile goale se duc la partide mari”. Acest lucru este fals. După cum am văzut, votul necompletat afectează doar bariera electorală: fiind un vot valid, numărul voturilor necesare pentru rezolvarea acestuia crește. Același lucru s-ar întâmpla dacă același vot s-ar îndrepta către un partid care a obținut, de exemplu, 20 de voturi în circumscripția sa: ar crește bariera electorală și ar dăuna partidelor de aproape 5% care ar putea fi lăsate în afara distribuției de locuri.

Votul nul nu este valabil.

Nu se adaugă, nu se ia în considerare în procesul descris mai sus. Deci, spre deosebire de alb, nu crește și nici nu scade bariera electorală. Nu dăunează și nu aduce beneficii nimănui. Toate acele voturi care includ un vot electoral neoficial, care includ mai multe voturi sau cele în care există inscripții de un fel sunt nule. Inserarea altor obiecte în plic contează, de asemenea, ca vot nul.

Este de obicei interpretat ca un vot de protest împotriva sistemului.

Și cum rămâne cu abținerea?

Este ultima dintre cele trei opțiuni pentru toți acei alegători indecisi care nu doresc să voteze nicio forță politică.La ultimele alegeri parlamentare prezența la urne a fost de 39.42%!!!

Și 60,58% de ce nu au votat?În momentul de față parlamentul României nu este alcătuit din alegerea majorității alegătorilor.

Absenteismul face rău alegătorului care îl exercită (preferințele lor sunt trecute cu vederea) și aduce beneficii neelectorului (politicienii aleși își vor auzi prioritățile mai devreme decât cei care nu votează).

În România, datorita faptului că absenteismul a fost de peste 60%, PSD este majoritar in Parlament.

Editor: Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: