Ce se întâmpla cu românii și cetățenii străini care intră în țara după 1 Iunie 2020 ?!

Cetățenii străini cât și românii care se întorc acasă din țările afectate grav de Covid-19, vor intra obligatoriu în izolare pentru 14 zile, dacă vin din zone cu risc ridicat de infectare !

Premierul Orban  și Raed Arafat au venit cu aceste precizări.  Măsura se va ține până la data de 15 Iunie 2020.

Cine vine dintr-o zonă fără risc va putea evita măsura izolării, spune premierul Orban.

„Până la data de 15 iunie toți cei care se întorc din țări cu nivel de răspândire a virusului, la întoarcere intră în izolare la domiciliu 14 zile, carantină doar pentru cei care solicita acest lucru. Măsura este până la data de 15 iunie. Sigur că cei care pleacă în ţări care nu prezintă risc, la întoarcere ei nu trebuie să se izoleze. De exemplu din 16.000 de cetățeni care intră în România, din care cetăţeni români probabil sunt 11.000, doar jumătate dintre ei intră în izolare la domiciliu, pentru că ceilalţi vin din ţări unde nu este necesară izolarea la domiciliu”, a explicat Ludovic Orban

Românii sunt sfătuiți să verifice clar dacă țara de unde vin este sau nu în zonă cu risc ridicat de infectare. In acest moment oficialitățile au făcut referire doar la Italia, Spania și Germania.

Revenim cu noi informații…

Editor : Diaspora Europeană

2 comentarii la „Ce se întâmpla cu românii și cetățenii străini care intră în țara după 1 Iunie 2020 ?!

  • 29/05/2020 la 23:58
    Permalink

    Daca Italia de pe 3/06 nu mai e in carantina, deschide granitile. ..etc. de ce trebuie sa stai in izolare la domiciliu cand vii in tara?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: