Camion de 25.000 de euro al unui gaterist, incendiat cu un cauciuc în flăcări

Un camion Iveco cu macara pentru manipulat lemn, care era parcat în curtea unei unități de debitare a lemnului din Solca, a ars violent în plină noapte, din cercetările ulterioare stabilindu-se fără dubii că a fost vorba de o mână criminală.

Incendiul a izbucnit în noaptea de 4 spre 5 mai, în jurul orei 3.20. După ancheta făcută pe lumină a rezultat, ca mod de operare, că între cabina și remorca autoutilitarei a fost aruncat un cauciuc incendiat. Așa se explică și forța incendiului.

La fața locului au intervenit pompierii militari de la Garda de Intervenție Solca, care au găsit arzând generalizat cabina autovehiculului. Riscul de extindere a fost major, având în vedere că în apropiere se mai afla un utilaj, iar în aceeași curte sunt și locuința și unitatea de debitare a păgubitului, Vasile B., în vârstă de 37 de ani, din Solca. În incendiu au ars și documente ale proprietarului și avize de însoțire a mărfii. Focul a fost lichidat după ora 5.00 dimineață. Din fericire, camioneta parcată în apropiere a fost salvată, la fel și casa și unitatea de debitare.

Camionul cu o valoare de 25.000 de euro, de 26 de tone, a fost distrus în totalitate. Proprietarul a declarat că nu are dușmani și nu știe cine ar fi putut să comită fapta, astfel că ancheta poliției este una complicată și cu puține cunoscute.

Cauza oficială a incendiului este folosirea intenționată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiu.

Acțiunile de răzbunare și intimidare dintre cei care fac afaceri cu lemn par să devină o problemă serioasă în județ, pe care polițiștii ar trebui să o trateze pe măsură, pentru a nu se ajunge la acte violente și mai grave.

Recent, în noaptea de 15 spre 16 aprilie, un utilaj ultraperformant a ars violent la marginea drumului național 17A, la ieșirea din Sucevița către Palma. Utilajul era în proprietatea unui cunoscut afacerist cu lemn din Marginea, care exploatează masă lemnoasă la Sucevița. Utilajul a fost incendiat cu un coctail Molotov aruncat în interior. Proprietarul se află în mijlocul unor scandaluri mari la Sucevița, fiind acuzat de exploatări ilegale masive, în parte confirmate și de acțiunile de control demarate de polițiști și ulterior și de Garda Forestieră.

O realitate a ultimilor ani în județul Suceava este că în general aceste incendieri intenționate de mașini au rămas cu autori necunoscuți. S-a întâmplat inclusiv în cazul mașinilor unor polițiști, autorii fiind greu de identificat, iar dacă sunt bănuiți a fost complicat să fie și probați ca autori.

Editor: Diaspora Europeană

Sursa:  Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: