Zeci de tone de alimente, donate de o comunitate de români din Luton, Marea Britanie !

Totul a început săptămâna trecută, cu mici acțiuni de ajutorare din portbagajul mașinilor în centrul orașului Luton, Anglia. Robert Daniel Trașcă s-a gândit la oamenii care nu muncesc de câteva săptămâni și a cumpărat din banii proprii alimente, măști, mănuși, dezinfectanți pentru comunitate.

Roberto Daniel Trașcu

Văzând că foarte mulți oameni au nevoie de alimente, Robert a lansat o provocare spre Marius Mocan ( Diaspora Europeană ) și Alin Matei ( EEU Smart Solutions ) pentru a ajuta și ei. După o întâlnire intre cei trei și o noua acțiune, au realizat că pot ajuta comunitatea românească dacă se unesc mai mulți oameni civici și bineînțeles mai mulți oameni de afaceri din zonă.

Alin Matei și Marius Mocan

S-a luat legătura cu Mihai Iordan patronul firmei “Magazin Românesc Georgiana” care are și un spațiu adiacent, cafeneaua din centru, care acum este folosită ca depozit pentru alimentele neperisabile. Mihai având legături directe cu depozitele de mâncare românescă, a facilitat cumpărarea de alimente românești la prețuri reduse.

Marius Mocan și Mihai Iordan

Vineri, 3 Aprilie 2020, baietii au stat jos, s-au sfătuit cum ar trebui să facă, au mai adus voluntari pe Viorel Vio, Alexandra Iorga ( Comunitatea Luton & Dunstable ) Oana Iordan ( Luton Dream Coffee ) și au pus la punct un sistem de ajutorare. Marius Mocan se ocupă de coordonarea acțiunii de caritate, băieții de livrări, fetele se ocupă de “ centrul de comanda” Alexandra cu livrările și identificarea oamenilor nevoiași, Oana Iordan cu donațiile.

Oana Iordan, Alexandra Iorga și Ioana Doboș

Primii care au răspuns chemării la munca voluntară au fost Prințișor și Iulian Bușe , Ioana Doboș, Harry Rupa și alți zeci de voluntari anonimi !

Prințișor Buse

In 4 zile acești oameni au strâns peste 12 tone de mâncare neperisabilă, au ajutat peste 700 de oameni cu pachete. Dacă toți ar face ce fac acești voluntari, am trece cu bine peste pandemie.

Viorel Vio Viorel

Acești voluntari au îndemnat și pe alții să facă ce fac ei, cum, unde și cât pot. Așa oamenii care și-au pierdut locurile de muncă în Diasporă sunt asigurați cu alimente, nu vor fi nevoiți să aleagă ultima soluție, să plece în România. Scopul acestor acțiuni de ajutorare, este unitatea în comunități în momente dificile, dar și pentru a menține pe cât posibil oamenii în casă !

Pachetele pentru nevoiași

Editor: Diaspora Europeană Oficial

Sursa & poze : Marius Mocan

 

 

One thought on “Zeci de tone de alimente, donate de o comunitate de români din Luton, Marea Britanie !

  • 08/04/2020 la 1:13
    Permalink

    Sefu dar in leeds nu ajuta nimeni doar in Luton aveti oameni care ajuta puteti sa ma contactati ca eu sunt singur care ajut niste famili dar nu am putere financiar sa ajut. Daca vreti sa ajutati trimiteti mesaj si eu va contactez ma scuzati daca gasiti cuvinte de exprimare gresite.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: