Marius Sandu, paramedicul român, care salvează vieți în Marea Britanie !

Marius Sandu, fost polițist de frontieră în România , a emigrat in Marea Britanie în 2003.

După câțiva ani, in care a muncit într-un magazin de materiale de construcții în UK,a decis să meargă in Australia unde a făcut facultatea de farmacie. A terminat studiile și s-a întors in UK, unde lucrează la NHS(National Health System) ca paramedic.

Echipa Diaspora Europeană a luat legătura cu Marius care ne-a acordat un interviu pentru toți cei care ne aflăm departe de casele noastre, departe de România.

-Diaspora Europeană: În primul rând, îți dorim sănătate și însănătoșire grabnică.

– Mă fac bine,sunt pe curba ascendentă. Ce a fost mai greu a trecut! Eu sunt infectat cu COVID-19 și testat pozitiv.

-Poți să ne spui simptomele pe care le-ai avut, pas cu pas?

In prima zi am avut nasul infundat, strănuturi și tuse sâcâitoare, în a doua zi stare febrilă, nu mai mare de 38.6, frisoane, pierderea gustului și a mirosului, diaree.

Alte simptome, pe care eu nu le-am experimentat, dar apar la persoanele diagnosticate cu COVID-19 pot fi: dureri de cap și vomă, stări de amețeală, dureri ale tuturor încheieturilor/mușchilor corpului și cel mai important și grav simtom senzația de sufocare.

-Ce sfaturi ai pentru cei care prezintă aceste simtome?

-Să nu se panicheze, să lase tusea să expectoreze și să sune la ambulanță

-Ii sfătuiești să ia medicamente?

Să nu încerce cu sirop sau produse pentru a opri tusea și fără antibiotice, e important ca virusul să nu se concentreze în plămâni pentru ca atunci poate fi mai grav și foarte important să bea multe lichide, mai ales dacă vomită,iar pentru febră pot lua paracetamol.

 

-Ce părere ai tu despre acest virus? Cum s-a răspândit, cât de grav este și dacă până acum masurile luate sunt întemeiate?

Din propriile cercetări a jurnalelor științifice, acest virus nu a fost creat în laborator, ci s-a mutat de la lilieci, la pangolin și apoi la om, unde este foarte contagios și atunci când ne afectează plămânii ne este greu să ne revenim fără terapie intensivă.

Nu avem încă un tratament adecvat și se merge pe ghicite, pe principiul încercăm să vedem dacă ajută. In UK de abia a început experimentarea cu vaccinul pe subiecți umani, dacă nu se intra în carantină, ajungeam la milioane de morți. S-a procedat destul de târziu la introducerea restricțiilor pentru ca nu au primit informații adevărate din China.

-In incheiere,  ce sfat ne poți da?

-Purtați măști/mănuși pentru a vă proteja si mai ales pentru a nu transmite virusul. Spălați-vă pe mâini cât mai des și respectați distanță fizică de cel puțin 2 m când sunteți în public. Sunați la ambulanță dacă nu puteți să respirați adânc sau aveți dureri in piept, beți foarte multă apă și ceai, nu uitați de săruri minerale (magneziu,natrium,calciu).

-Îți mulțumim pentru acest interviu și încă odată multă sănătate.

-Nu ai pentru ce și sper să ajute sfaturile mele pe cât mai multă lume.

Editor: Diaspora Europeană Oficial

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: