Gheorghe Flutur-PNL , este omul din umbra defrișărilor ?!?

De ce nu se vrea stoparea tăierilor ilegale în pădurile din România și cine sunt principalii actori în această dramă prin care pădurea noastră trece?

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor:

„Când am preluat mandatul am spus că am trei priorităţi majore pentru pădurile României:

1. „Să stopez tăierile ilegale de lemn”.

Noi Diaspora Europeană i-am cerut domnului Costel Alexe la întâlnirea de la București și mai apoi Președintelui României, dar și Guvernului Orban,oprirea prin O.U.G. a tăierilor pădurilor, dar răspunsul lui Ludovic Orban într-un interviu la TVR 1 a fost NU.

2. „Să iniţiez cea mai mare campanie de ȋmpădurire din ultimii 30 de ani”.

Acest „mare proiect” pe care ministrul l-a anunțat a durat câteva zile și câteva poze.

3. „Să cresc rapid suprafaţa pădurilor virgine şi cvasivirgine incluse sub protecţie, adică ȋn Catalogul Pădurilor Virgine”.

Au făcut doar o simplă reuniune în care s-a decis constituirea unui grup de lucru pentru elaborarea unui Ghid de bune practici.

Ministru Costel Alexe :”Se taie anual 38,6 milioane metri cubi de lemn, dublu față de cifrele oficiale. Sunt cifre șocante, mi-a venit greu să cred”

Costel Alexe recunoaște că tăierile ilegale sunt o problemă deosebit de gravă, dar nici el și nici Guvernul României nu vor să stopeze acest lucru.

Grupul Diaspora Europeană se întreabă cine sau ce interese se ascund și de ce nu se vrea oprirea tăierilor ilegale? Insa toate indiciile merg spre Gheorghe Flutur.

IPS Pimen il acuza pe Gheorghe Flutur că protejează mafia lemnului încă din timpul în care era Ministrul Agriculturii. În 2007 preoții spuneau ca tergiversează retrocedarea a 192.000 hectare de pădure.

IPS Pimen :”Flutur m-a mintit în campania electorală. A spus că are un document secret din Austria care să ateste proprietatea Fondului Bisericesc.”

Judecatoria Brasov certifică implicarea lui Gheorghe Flutur în afacerile mafiei padurilor din Vâlcea. Fostul ministru al agriculturii a fost vicepreședinte al Asociației Proprietarilor de Păduri care a fost creata pentru a pune la cale un adevărat masacru.

În toamna anului 2006 în urma unui scandal de presă, inițial a negat implicarea sa în APP, dar ulterior a declarat că nu știa ca era vicepreședinte. În final a fost nevoie să-și prezinte demisia.

Cotidianul Ziua a dezvăluit în 2007 că județul Vâlcea este în pragul unui dezastru ecologic din cauza defrișărilor masive care aveau loc, mii de hectare de pădure din Vâlcea, Alba, Gorj și Sibiu au fost taiate de personaje apropiate și protejate de fostul ministru al Agriculturii. În timpul dezvăluirilor facute, el și-a dat demisia.

Gheorghe Flutur este baronul PNL din Nordul Moldovei, președinte al C.J. Suceava, fiind considerat cel mai influent om politic din Moldova.

The Guardian a publicat un amplu material despre furtul de lemn și padure din zona Suceava.

În articol ziarul scrie că oamenii sunt hăituiți, bătuți și ocoliți de prieteni și rude pentru că s-au opus furturilor, păduri rase, atacuri asupra padurarilor.

Se pare că primele contracte din România cu firma Schweighofer au fost încheiate de catre Direcția Silvica Suceava, condusă in acea vreme de Gheorghe Flutur, în timpul guvernului Năstase.

Editor: Diaspora Europeană

Surse: The Guardian, Universul Pădurii, Cozia Info.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: