Echipa Diaspora Europeană (Germania) a vorbit cu patronul german, de pe plantația de sparanghel, dar și cu românii de acolo !

Echipa Diaspora Europeana, prin reprezentantii din Germania, Marius Tudurache și Adriana Maucher, în urma materialelor aparute pe Facebook de la românii plecați la cules de sparanghel, au contactat firma angajatoare din Germania Spargel Paul Gmbh & Co. KG și pe românii de acolo. Au luat legătura și cu Consulatul Român din Germania.

Marius Tudurache a luat legătura cu oamenii implicați în “scandalul” prezentat pe rețelele de socializare dar și de media din România, din Germania de la plantația de sparanghel !

Din conversațiile colegului nostru, oamenii aceștia nu au vrut nici un ajutor în alimente, apă, sfaturi, traduceri sau ajutor reprezentativ. În schimb, în toate conversațiile, au cerut bani. “ Dacă vreți să ne ajutați cu 10/20 Euro vă trimit numele unei colege “

Poza-Facebook

Pentru a afla mai multe detalii, redăm mai jos discuția dintre reprezentantul nostru Adriana Maucher si patronul firmei :


„Am vorbit cu proprietarul plantatiei si cu Consulatul din Berlin .
Situația este in felul urmator: oamenii au ajuns sâmbătă seara la el , au primit de mâncare și 50 de euro fiecare. Mâncarea se aducea de o firmă de catering; pe lângă mâncare mai aduceau si alte produse pentru ca românii sa poată cumpăra ce mai doreau fără a fi nevoiti sa meargă în oraș. Trebuiau respectate cele 14 zile de carantină.
Românii nu au respectat aceasta carantină și s-au dus in grupuri, duminica, in oraș să își cumpere cartele de telefoane si altele.
În contractul cu agenția era prevăzut ca primele 3 zile sa lucreze in acord ca să învețe cum se scoate sparanghelul , urmând apoi ca după acele trei zile să fie platiți cu 13 euro la oră .
În cele 3 zile de acord se plăteau 0.85 de cenți pe kg scos de sparanghel.
Românii nu au fost de acord și au spus ca ei nu lucrează în aceste condiții.
Proprietarul avea o româncă angajata ca traducător; aceasta doamnă a fost înjurată și înjosită de acești oameni.
Luni nu au vrut să lucreze deloc, patronul asigurându-le mâncarea; marți patronul a decis sa sisteze livrarea de mâncare de catre firma de catering.
Patronul a spus că nu a fost de acord sa le mai platească mâncarea din moment ce românii nu au lucrat nici o zi .
Azi dimineata românii au fugit de pe plantatie fără să spună nimic .
Omul a anunțat poliția si consulatul român din Berlin și centrul de sănătate din zona.
Românii circula acum nu se știe pe unde fără să respecte timpul de carantină prevăzut.
Patronul afirmă că a fost vizitat și de o televiziune în legătură cu această situație.
M-a invitat si pe mine să fac o vizită pentru a mă convinge.
Pe urmă am sunat la consulatul român din Berlin care știau deja problema. “


Momentan, românii sunt cautati de poliție din cauza nerespectării perioadei de carantină.

Noi echipa Diaspora Europeană relatăm exact discuțiile avute cu ambele părți, voi trebuie să trageți concluziile cine are sau nu dreptate !

Editor: Diaspora Europeană Oficial

 

2 comentarii la „Echipa Diaspora Europeană (Germania) a vorbit cu patronul german, de pe plantația de sparanghel, dar și cu românii de acolo !

 • 23/04/2020 la 18:47
  Permalink

  mario noi romani adevaratisunt cu tine sunt de acord cu tine nu exista padure fara uscaturi nu te lasa tiam scri sami spui si mie daca dispora exista si in ungaria si aici sunt multi romani mult respect tuturor din echipa

  Răspunde
 • 23/04/2020 la 21:52
  Permalink

  despre buletine ce ne puteti spune ? in acel video am auzit ca unele persoane nu au primit buletinele inapoi ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: