Comisarul Șerban, pila baronului Bădălău (PSD), maltratează un cetățean deja imobilizat!

Poliția oferă o nouă secvență violentă, abuzivă, la 11 zile după cea din cartierul bucureștean Pantelimon. Șeful Poliției orașului Bolintin Vale (județul Giurgiu), comisarul Costel Marian Șerban, lovește sălbatic un bărbat încătușat și întins pe jos, cu fața la pământ. Șerban este pila politică a baronului PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău.

Scena barbară de la Bolintin Vale, desfășurată sâmbătă, 18 aprilie, a fost filmată de cineva cu telefonul, iar înregistrarea video  fost distribuită masiv pe Facebook.

În imagini se vede cum un bărbat încătușat, întins pe jos, cu fața la pământ, este lovit în repetate rânduri de un civil, mai ales cu piciorul. Civilul este înconjurat de mai mulți polițiști, dintre care unii în uniformă de intervenție, dar niciunul nu intervine să oprească brutalitățile. Explicația e simplă: conform Realitateadegiurgiu.ro, confirmată de un lider sindical din poliție, civilul violent este chiar șeful Poliției orașului Bolintin Vale, comisarul Costel Marian Șerban!

Vineri, 17 aprilie, petrecăreții-scandalagii au fost amendați cu 13.000 de lei. Sâmbătă, ei au fost imobilizați și le-au fost aplicate noi amenzi.

Până aici, totul corect. Zurbagiii din Bolintin Vale meritau aspru sancționați, imobilizați, încătușați, poate chiar reținuți și arestați preventiv (cei care sfidau autoritatea poliției și manifestau agresivitate).

Dar maltratarea unui cetățean deja imobilizat e un abuz care, la rândul său, trebuie aspru pedepsit! Din organ care aplică legea, șeful Poliției din Bolintin Vale a devenit instrument al fărădelegii.

Imaginile filmate sâmbătă la Bolintin Vale i-au fost fatale comisarului Costel Șerban. Acesta a fost demis din funcție și este anchetat de procurori. Pe numele său „a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, cu privire la modul de interventie al polițiștilor la evenimentul petrecut în dată de 18 aprilie 2020”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Emanuela Sârbu.

Șeful IPJ Giurgiu, comisar-şef Cătălin Georgescu: „Noi am acţionat încă din ziua intervenţiei, în urma unor informaţii privind purtarea abuzivă a unor colegi. Scandalul dintre cele două familii a început de vineri și a continuat sâmbătă, moment în care poliţiştii au ajuns la fața locului. Acțiunea polițiștilor este anchetată de către organele competente”.

Nici conducerea Inspectoratul de Poliție al Județului Giurgiu nu va scăpa ușor. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că va trimite Corpul de control la IPJ Giurgiu, având indicii că numirile în funcții erau făcute pe bază de cumetrii politice, la comanda baronului județean Niculae Bădălău (PSD).

„Toată cariera lui a fost ascendentă pe bază de pile și relații”

Iulian Surugiu, lider al unui sindicat al polițiștilor (Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie), a declarat la Antena 3 că știe ce hram poartă șeful Poliției din Bolintin Vale. „A fost numit politic. Toată cariera lui a fost ascendentă pe bază de pile și relații”, a spus Surugiu.

Acesta a evitat însă să indice cine l-a numit și susținut pe bătăușul din Bolintin Vale: președintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, fost ministru și membru al conducerii PSD la nivel național.

Recent, pe 7 aprilie, un alt polițist, angajat la Secția 9 din București, a snopit în bătaie un tânăr ne-agresiv, în cartierul Pantelimon, reproșându-i că a ieșit pe stradă după ora 22.00. Polițistul este cercetat de Comisia de disciplină a Secției 9, dar până acum nu a fost comunicat niciun rezultat al anchetei.

Aceste două abuzuri grave sunt excepții de la un comportament echilibrat al Poliției Române, care în situații cu adevărat periculoase – în cartierul bucureștean Rahova, la Săcele (jud. Brașov), Țăndărei (jud. Ialomița), Hunedoara sau Ploiești au dat dovadă de fermitate și profesionalism în a-i anihila pe infractori.

Grupul Diaspora Europeană a făcut public aceste abuzuri și cere pedepsirea și anchetarea tuturor celor care comit astfel de acțiuni împotriva cetățenilor.

Editor Diaspora Europeană

Sursă Ziaristii.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: