“Băieții deștepți-securiștii” fac bani de pe români în plină pandemie !

Dat afară din SRI, fostul comandor Alexandru Sas a importat, prin firma soției, 2,2 milioane de măști pentru COVID-19 din China, care au ajuns la preț dublu la Unifarm și în spitale

Acum patru zile, ea a importat 2,2 milioane de măști FFP1 din China, la 0,285 USD pe bucată, preț CIF, care include transportul.

Pe hârtie, Pop-Up a livrat măștile către intermediarul Med Healthcare Project SRL, dar în realitate transportul a ajuns imediat în curtea Unifarm, companie a Ministerului Sănătății. Adrian Ionel, directorul Unifarm, a confirmat pentru Libertatea că statul a cumpărat măștile de la Med Healthcare cu 2,6 lei pe bucată și le-a vândut către spitale la 2,61 lei. 2,6 lei este echivalentul a 0,59 USD, adică statul român a plătit dublu față de prețul plătit chinezilor de compania soției fostului cadru SRI. Mai mult decât atât, Unifarm a recunoscut azi pentru ziar că pune la dispoziția importatorilor un avans din banii publici, astfel încât comercianții ajung practic să cumpere cu banii cetățenilor ceva ce revând la suprapreț acelorași cetățeni.

Alexandru Sas a fost comandor al Serviciului Român de Informații, pe care site-ul DC News îl recomanda acum câțiva ani drept posibil succesor al lui Florian Coldea.

Unifarm a fost introdusă în importul masiv de materiale sanitare din străinătate din 16 martie, momentul declarării Stării de Urgență. De altfel, aprovizionarea în ritm rapid cu materiale sanitare, fără licitațiile despre care autoritățile au spus că îngreunau procesul, a fost primul motiv invocat de premierul Ludovic Orban și de președintele Klaus Iohannis, când au explicat de ce România intră în starea de urgență.

În decret se precizează explicit că achizițiile de materiale sanitare și medicamente se vor face prin achiziție directă: ”(2) Asigurarea sumelor necesare în bugetul Ministerului Sănătății pentru achiziționarea de către unitățile sanitare de materiale și medicamente necesare în perioada pandemiei se realizează prin transferuri de la Ministerul Sănătății, urmând ca achiziția să se realizeze de către unitățile sanitare prin procedură de achiziție directă”. Statul a pus la dispoziția Unifarm garanții pentru un credit de urgență. ”230 de milioane de dolari avem la dispoziție pentru achiziții”, a detaliat Adrian Ionel, șeful Unifarm, pentru ziar. Achiziții directe, ca în stare de urgență. De această prevedere a beneficiat firma de modă a Cameliei Sas.

Băieții „isteți” din serviciile române încep să-și îngrașe averile pe spatele românilor și acesta e doar începutul.

Editor: Diaspora Europeană

Sursa: Libertatea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: