Spania prelungește starea de alarmă până in 12 aprilie!

Guvernul va prelungi starea de alarmă cu 15 zile din cauza crizei coronavirusului, care necesită aprobarea sa în Congres.

Acesta este principalul mesaj pe care Pedro Sánchez l-a transmis președinților regionali în această duminică, în a doua ședință telematică pe care au susținut-o de la intrarea în vigoare a stării de alarmă. Măsura excepțională în vigoare a fost aprobată într-un Consiliu extraordinar de miniștri la 14 martie și este în vigoare începând cu ziua următoare. Durata acesteia s-ar încheia pe 29 martie. În acest fel, perioada de îngrădire a celor 47,1 milioane de spanioli va dura cel puțin până după Paște. În Guvern, au avut în vedere zile întregi pentru a extinde starea de alarmă și posibilitatea de a face acest lucru timp de cel puțin două săptămâni, deoarece făcând acest lucru mai puțin timp ar presupune că se va ridica chiar înainte de o perioadă de vacanță, cum ar fi Paștele.

Extinderea stării de alarmă ar fi până în 12 aprilie. Spania are acum 28.572 de infectati și 1.720 de decese. În ultimele 24 de ore, aproape 400 de persoane au murit din cauza Covid-19.

 

Editor: Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: