Spania a ajuns la 13.716 cazuri și 598 de persoane decedate!

Statistica care oferă datele epidemiei de Coronavirus din Spania se va schimba brusc în următoarele zile. Testele rapide pentru depistarea virusului vor începe să se desfășoare în această săptămână pe populația cu simptome ușoare care nu mai era listata în statistici, a anuntat miercuri în cadrul unei conferințe de presă Fernando Simón, directorul Centrului de coordonare a alertelor și situațiilor de urgență în domeniul sănătății.

Numărul de cazuri confirmate de persoane infectate cu Coronavirus în Spania continuă să crească, ajungând la 13.716 cazuri în această miercuri, ceea ce este cu 18% mai mult decât datele oferite de Guvern marți dimineață. După cum a raportat Fernando Simón, directorul Centrului de coordonare a alertelor de sănătate și a situațiilor de urgență, din toate aceste cazuri, 42% sunt spitalizate, dintre care 774 sunt în stare gravă în UCI (Unitatea de Terapie Intensivă).

În plus, până în prezent, au fost 598 de decese (cu 21,8% mai mult decât ieri) și 1.081 de persoane s-au vindecat în toată țara (cu 5% mai mult).Simón a amintit că Comunitatea Madrid (cu 5.637 de cazuri pozitive deja și 390 de decedate) continuă să conducă la impactul epidemiei Covid-19. Și are o „rată de deces” și spitalizare mai mare decât media țării. Simón a explicat că acest lucru se datorează faptului că la Madrid, ca și în alte comunități autonome, au avut loc focare în rândul populației cele mai vulnerabile, vârstnicii. El se referea la cazurile depistate în casele de bătrâni.

Directorul Centrului pentru coordonarea alertelor și a situațiilor de urgență în domeniul sănătății a recunoscut, de asemenea, că apar multe probleme cu echipamentul de protecție din multe spitale. Simón a indicat că în zilele următoare eforturile vor fi sporite, astfel încât să existe suficient echipament individual de protecție în toate centrele de sănătate.

Editor: Diaspora Europeana

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: