Situație disperată pentru sezonierii din Italia! Cerem ajutorul Statului Român!

Grupul Diaspora Europeană încearcă de câteva zile să ia legătura cu autoritătile române din ambele state, atât prin legaturi telefonice, e-mail, messenger dar făra succes, așa că am decis să facem public acest strigăt de ajutor și dorim ca acești oameni să fie ajutați. Dorim să spunem că sunt persoane care au avut intervenții medicale, care au terminat contractele de muncă (sezonieri) și persoane care au fost date afară.

În atenția autoritaților competente, aveti toate datele necesare trimise pe e-mail, ambasada din Italia și toate consulatele, singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să-i contactați.

Știm că pe data de 13.03.2020  un avion militar a adus din Italia doar 8 persoane!! În acest moment avem o listă cu 75 de persoane care își pun ultima speranța în noi!

Ținem să facem precizarea că toți cei care cer ajutorul sunt acum în carantina decretată de statul italian și se vor supune tuturor indicațiilor statului român.

Vlad Emilia Felicia

Mă numesc Vlad Emilia Felicia și mă adresez autoritaților ambelor state, român și italian, pentru susținerea tuturor sezonierilor din Italia. Sezonul s-a încheiat si acum suntem la mâna celor care ne-au cazat și riscăm să ajungem în stradă, suntem 8 persoane care suntem abandonați de statul român, suntem fii României, am ajuns bătaie de joc și suntem abandonați în țări străine. Vă rog să vă puneți în situația noastră, chiar nu vă doare sufletul că suntem departe de copii și familia noastră? Sunt persoane care cedează psihic, persoane disperate și pe drumuri fără nici o speranță. Cerem ajutorul tuturor care au competența pentru repatrierea românilor care au terminat munca de sezon din Italia.

Popescu Silvia

Ma numesc Popescu Silvia si pe scurt vreau sa va zic ca ma aflu in Italia datorita faptului ca am suferit o intervenție chirurgicală la un spital din Pordenone(FVG). Eram in lista de așteptare din 5 octombrie 2018 pentru aceasta interventie. M-au chemat pe 23 ianuarie sa ma prezint pentru o serie de analize, apoi a urmat înterventul si asa am ramas blocată la Pordenone. A venit timpul sa ma întorc acasă, dar a fost imposibil cu tot ce sa întamplat. Sper, din tot sufletul, sa ajung acasă.

 

Moldovan Adelina

Bună! Mă numesc Moldovan Adelina, 28 ani, sunt în Italia (Bettole) și în România locuiesc în Cluj-Napoca. Am terminat munca și nu am cum să rămân în Italia pentru că eu un am casă aici, casa mea e în România! Doar că Statul Român crede că noi vrem să mergem acasă de paște, NU este acesta motivul! Domnule Presedinte, știați dumneavoastră câți români sunt în aceiași situație cum sunt eu? Vă rog să faceți ceva pentru a putea veni cu toți acasă! Vă mulțumesc!

 

Diaspora Europeană vă stă la dispozitie pentru orice lămurire sau ajutor solicitat. Considerăm ca încercarea solutionarii acestor situatii dezastruase la nivel uman si social vor fi in beneficiul tuturor celor angrenati, astfel să rezovam în timp util și disciplinat ceea ce poate genera traume si daune greu de recuperat în viitor.

 

Editor: Diaspora Europeană

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: