POLUAREA DIN BUCUREȘTI

Autoritățile se spală pe mâini în cazul poluării-record din Capitală. Oficialii își aruncă responsabilitatea de la unul la altul și toţi spun acelaşi lucru: nu sunt eu vinovat, ci altcineva. Bine, bine, dar cine? Aerul curat este responsabilitatea autorităţilor locale, spune ministrul Mediului, Costel Alexe, care îi îndeamnă pe bucureșteni să verifice calitatea aerului, în fiecare dimineață, înainte să plece de acasă. De cealaltă parte, viceprimarul Aurelian Bădulescu îl ia pe „nu știu” în brațe. Şi totul, în condiţiile în care ţara noastră este vizată de o nouă procedură de infringement, având în vedere că Bucureştiul nu a transmis, până la 1 aprilie 2019, programele naţionale pentru controlul poluării atmosferice.

Ministrul Mediului Costel Alexe: În Bucureşti, aerul nu e aşa respirabil, indiferent de ora la care ieşim din casă. Când vorbim de poluarea aerului – că suntem în casă sau afară – mai mult sau mai puţin expuşi….

Vă daţi seama… când avem în Bucureşti poluarea aerului… vă daţi seama că aerul ăla intră şi în casă. Toţi aceşti operatori – 46 din Ilfov şi 69 din Bucureşti – intră în controlul Gărzii de Mediu – să vedem dacă au echipamente de monitorizare şi măsurare.

Operatorii care nu respectă reglementările de mediu vor fi închişi pentru a nu polua în Bucureşti sau alt oraş.

Sursă:Digi24

%d blogeri au apreciat: