Pensionarii apără corupția!!!

Câteva zeci de persoane au ieşit, joi, în stradă, îndemnaţi de familia Sorinei Pintea, pentru a-şi arăta solidaritatea faţă de fostul ministru, relatează Antena 3.

Protestul a avut loc în faţa Tribunalului din Baia Mare iar participanţii, preponderent oameni în vârstă, au afişat mesaje precum: „Sănătate, Sorina Pintea”, „Bolnavului nu i se prescrie puşcăria”, „Sorina Pintea e bolnavă”.

„Libertate, libertate!”, au scandat participanţii.

„Am venit să o ajutăm pe Sorina Pintea să scape de necazurile pe care i le-au făcut procurorii şi am vrea să fie lăsată să trăiască. Totul a fost o înscenare. Sunt 100% sigur. Cei care sunt bolnavi să nu fie târâţi cu cătuşe, trebuie duşi în salvare, chiar dacă sunt vinovaţi. E bătaie de joc ce s-a întâmplat”, a declarat unul dintre manifestanţi.

Reamintim că Sorina Pintea este arestată preventiv pentru luare de mită în formă continuată. Judecătorul de drepturi şi libertăţi Georgiana Iorguţă, de la Tribunalul Municipiului Bucureşti – Secţia I Penală, şi-a motivat decizia de a admite propunerea procurorilor DNA vizând luarea măsurii arestării preventive faţă de Sorina Pintea pe o perioadă de 30 zile, argumentând că inculpata „nu a fost în nici un mod nici jenată, nici mirată de primirea sumei de bani ba s-a arătat încântată, arătând că are nevoie în campanie’”, informează Justnews.ro

Potrivit sursei citate, în motivare, judecătorul a reţinut faptul că inculpata nu a fost în nici un mod nici jenată, nici mirată de primirea sumei de bani ci dimpotrivă, s-a arătat încântată că denunţătorul a fost de acord să dea această sumă, chiar dacă nu reprezenta 10% din contract ci doar 7% arătând că are nevoie în campanie.

În ceea ce priveşte pericolul social al lăsării în libertate deplină a inculpatei, judecătorul reţine că aceasta a acţionat în modul expus anterior în condiţiile în care deţine cea mai importantă funcţie, respectiv cea de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, spital public.

Totodată, judecătorului de drepturi şi libertăţi citat consideră că nu este de ignorat faptul că anterior acestei funcţii, inculpata a deţinut funcţia de ministru al Ministerului Sănătăţii, situaţie care pare să nu o fi îngrădit câtuşi de puţin în punerea în executare, în continuare, a practicii arătate anterior. Georgiana Iorguţă opinează totodată că înalta funcţie de ministru al Sănătăţii, pe care de deţinut-o, ar fi trebuit să o oblige la o conduită ireproşabilă, mai ales că se afla, la data presupusei fapte, într-o funcţie la fel de importanţă, respectiv aceea de manager al unui spital public (100 000 de locuitori din municipiul Baia Mare, respectiv peste 500 000 de locuitori ai judeţului).

În motivare se mai precizează că apărarea inculpatei a vizat în esenţă starea sa de sănătate, nevoia de a fi alături de fiica sa, precum şi necesitatea de a-şi dovedi nevinovăţia. Sub acest aspect, judecătorul reţine, pe de o parte, că starea de sănătate era anterioară săvârşirii faptei de care este acuzată (stare de sănătate care nu a împiedicat-o în vreun fel să primească sumele de bani); pe de altă parte, judecătorul reţine că tratamentul şi alte proceduri medicale pe care inculpata le urma în vedere vindecării, pot fi continuate şi în starea de deţinere, conform art. 110 din legea nr. 253/2013 rap. la art. 71 din Legea nr. 253/2013.

Sursa The Epoch Time

%d blogeri au apreciat: