Numărul românilor infectaţi cu noul coronavirus ajunge la 75. Încă două cazuri în ultima oră, printre ele şi managerul Spitalului Gerota.

Numărul cazurilor în România a ajuns la 75, după alte două cazuri anunţate în ultima oră, printre aceştia aflându-se şi managerul Spitalului „Dimitrie Gerota”, infectat de „pacientul 17”, fostul poliţist care nu spus medicilor că a călătorit în afara ţării. Astfel bilanţul pentru ziua de vineri ajunge la 16 cazuri.

Caz 74: Barbat, 50 ani, medic, manager spitalCaz 75: Barbat, 62 ani, pacient contact cu medicul gastroenterolog (caz30)”, au transmis autorităţile.
Reamintim că în jurul orei 15.00, cu o oră înainte, fuseseră anunţate alte 3 cazuri în judeţul Timiş, după ce în cursul zilei de vineri mai fuseseră anunţate alte 11 cazuri.
Pacientul 17, cel care a îmbolnăvit 14 oameni cu COVID – 19 după ce s-a îmbolnăvit şi a mers la Spitalul MAI unde a ascuns că a fost plecat din ţară, are dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Din cauza minciunii fostului poliţist, comisarul-şef Lupu Nelu, au fost închise trei instituţii: Spitalul MAI, cu toţi pacienţii şi cadrele medicale în el, ADP Sector 4, dar şi Primăria Capitalei, o angajată de acolo declarând că a călătorit împreună cu acesta în Israel. „Referitor la bărbatul de 60 de ani, diagnosticat cu COVID-19, facem precizarea că, pe numele lui a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii Prev de art 352 CP”, au anunţat autorităţile. Dacă va fi găsit vinovat, fostul poliţist riscă până la 2 ani de închisoare.

„Cele mai multe persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 (coronavirus) sunt în municipiul Bucureşti (27), acestea fiind internate în spitale de boli infecţioase şi sub permanentă supraveghere medicală. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 2.298 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.723 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la acestă dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 2.545 de teste. Dintre acestea, 2.470 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat că vineri dimineaţă mai erau în lucru, la nivel naţional, 74 de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus, efectuate atât unor persoane care au intrat în contact cu cazuri confirmate, cât şi românilor care revin în ţară din zone de risc. Joi seară, alte şase cazuri au fost confirmate la Hunedoara. Cele 6 persoane au intrat în contact cu femeia din Hunedoara, de 26 de ani, care nu a respectat izolarea la domiciliu, întocmindu-i-se dosar penal.

Sursă adevărul.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: