Milioane de Euro din Defrișări!!!

Grupul civic Diaspora Europeană a avut acțiuni în teren în săptămâna 20-27 Februarie 2020. In aceste acțiuni au fost descoperite diferite firme românești în zona Lunca Vișagului (Valea Drăganului) jud Cluj care tăiau, transportau, depozitau masă lemnoasă. Din păcate oamenii nostrii civici au surprins în imagini video muncitori tocând buștean sănătos de esența tare, transformându-l în rumeguș, ceea ce este ilegal ! În aceste video-uri și poze am văzut 4 camioane specializate în transport de cereale care stăteau în coadă la încărcat de rumeguș, plus unul pe drum, la un simplu calcul aproximativ 100 de tone. Din imagini ne dăm seama că nu exista crengi, ramuri, putregaiuri, resturi lemnoase pentru o asemenea cantitate cum susține inginerul silvic Bors, responsabilul firmei din zonă !

În zona respectivă am identificat două firme până acum, AUSTRO SOMES TRADING SRL și FRASINUL SRL care rup normele la vânzări și cifre de afaceri, dacă ar fi și legale ar fi fost mai bine.

Aceste firme, mare majoritate, sunt din Bistrița, dintr-un sat, Anieș. Dacă ne uităm la cifra de afaceri a acestor firme, vedem că au tranzacții de zeci de milioane de euro, pe an, noul “Wall Street” al României !

Unul din patronii firmelor este un personaj cel puțin dubios, ținut în cărți de mai toate guvernele psd-iste din ultimii ani dar și de autoritățile județene din Bistrița și nu numai, un anume Traian Larionesi.

Încă din 2015, Firma Frasinul SRL Anieş, a omului de afaceri Traian Larionesi, achiziţiona lemn de la Direcţia Silvică Bistriţa-Năsăud, cu sprijinul şefului Direcţiei Silvice, Gheorghe Ivan, o parte ajungând la firma Holzindustrie Schweighofer, arată documente ale procurorilor, din dosarul defrişărilor ilegale.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au făcut, joi, 13 percheziţii în Bistriţa-Năsăud, la sediul Direcţiei Silvice judeţene, la locuinţele unor directori din instituţie, la şapte firme şi la locuinţele mai multor persoane, printre care şi cea a omului de afaceri Traian Larionesi, care controlează societatea Frasinul SRL Anieş, în dosarul în care sunt vizate fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2009-2014.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că anchetatorii ridică de la Direcţia Silvică (DS) Bistriţa-Năsăud documente din birourile directorului general Gheorghe Ivan, directoarei economice Lombrea Adriana, al lui Vasile Titu Albu şi ale unor angajaţi cu atribuţii în derularea achiziţiilor, încheierea şi monitorizarea derulării contractelor, conform m.mediafax.ro

#MafiaLemnului 🤝 #FrasinulSRL #LuncaVișagului un pic mai sus de Valea Drăganului, jud Cluj, cum faci stânga de pe E60 direcția Huedin-Oradea !

Azi 2 Martie, vă mai punem încă un clip ca să vă puteți da seama cine are dreptate. Se toacă bușteni pe Valea Drăganului sau nu, angajații spun da, pentru că nu “știu legile” după cum se vede în clip.

O să punem link-urile din postările vechi cu aceeași temă, dar și cine credem noi că ii protejează. În zilele următoare mai avem clipuri și poze care o să le facem publice ca să vă dați seama de amploarea defrișărilor din zona dar și ce firme românești sunt acolo, firme care sunt “anchetate” de autorități exact pentru defrișări ilegale !

*

Lupul paznic la stână ?!? Garda de mediu Cluj condusă de un personaj dubios, oare este el cel care protejează firmele bistrițene👇🎥👇

*

În urma acțiunii de ieri 25 Februarie, am fost contactați de domnul Bors reprezentat al firmei care exploatează lemn din zona Lunca Vișagului – Valea Drăganului, adică firma AUSTRO SOMES TRADING SRL

Ținând cont de “dreptul la replică” am ascultat omul ce are de spus. El susțiune că în 2017 a avut loc o furtună mare în zona respectivă și că de acolo este materialul lemnos și că ei “curăță” pădurea de putregai , adică că ne fac un bine.

Diaspora Europeană revine cu poze de la față locului care îl contrazic, în imagini se văd clar arbori care nu sunt doborâți de 3 ani, care nu sunt putregai, masa lemnoasă sănătoasă.

Ba mai mult, în imagini se văd 4 camioane care așteptată la încărcare cu rumeguș, doar în câteva minute cât am stat noi acolo la față locului. Dacă facem un simplu calcul ajungem la aproximativ 80 de tone de rumeguș, după cum se vede nu putem vedea crengi, scoarța, putregai sau alte resturi din care se pot scoate 80 de tone de rumeguș, deci rămâne lemn curat, buștean !

Dacă ne uităm atent vedem și utilajul modern de tocat masă lemnoasă, chiar și brațul acestuia și de unde încarcă, exact ca și în clip, din bușteni.

Nu am văzut nici o rampă de încărcare, totul se intâmplă la drum, drum județean. Peridoacele, camioanele, tafurile, utilajele blochează frecvent acest drum, după spusele localnicilor.

In zona se pot vedea mai multe camioane și peridoace de la mai multe firme românești de exploatat dar și contractori mai mici pentru transport, pe parcurs o să încercăm să aflăm numele tuturor. Toți aceștia lucrează direct sau indirect cu corporațiile austriece Kronospan sau HS Timber Grup ( Holzindustrie Schweighofer )

Vă lăsam imaginile/pozele de mai jos și voi puteți decide cine are dreptate sau nu, vă rugăm să analizați fiecare poza în detaliu, ba mai mult, le puteți chiar mării ( zoom ) dacă considerați necesar. 👇🎥👇

Articolul de ieri 26 Feb 2020 : “ Primesc un telefon anonim de la un localnic din zonă, care îmi spune cu o voce tremurândă că în localitate la el se încarcă ilegal bușteni și rumeguș provenit din bușteni (⚠️atenție din bușteni⚠️) care pe seară i-au drumul #SebeșKronospan

Mergem împreună să vedem dacă este adevărat, din E60 până la locația cu pricina, Lunca Vișagului, facem 30 de minute cu mașina pentru că drumul este praf din cauza camioanelor/peridoacelor care supra încărcate distrug drumul din zonă !

Când ajungem la față locului supriză, îi prindem în #flagrant tocând bușteni, transformând materie prima de masa lemnoasă în #rumeguș pentru a fi încărcat în tiruri cu benă și transportat spre Sebeș !

Era ora 10:20, 26 Februarie 2020 , oprim mașina să putem filma mai bine și să întrebăm dacă știu că fac ilegalitați . Surpriză, muncitorii opresc tot și se ascund printre mașinăriile și utilajele de milioane de euro , ca na , firma duduie, profitul mare, mașini noi de ultimă generație !

Această firma a mai apărut intr-un reportaj și la ProTV făcând aceleași ilegalitați, se pare că nu îi interesează de #Autorități sau de #Jurnaliști, bani să iasă că mafia lemnului merge înainte!

Vă las un clip care arată dimensiunea jafului din zona asta, în care o firmă românească taie, exploatează, încarcă , transportă lemnele până la porțile firmelor austriece de la Sebeș 👇🎥👇

https://www.facebook.com/1139661252888013/posts/1342880539232749/?vh=e&d=n #CorupțieGeneralizată

#VăVedem #DiasporaEuropeană

⚠️Update 11/03/2020⚠️

*** Bună ziua in urma postărilor și articolului postat de grupul civic Diaspora Europeană avocații firmei #Frasinul au ținut să ne precizeze : “ Societatea Frasinul S.R.L. nu desfășoară în prezent activități în legătură cu exploatarea sau prelucrarea lemnului în locația LUNCA VIȘAGULUI unde faceți dumneavoastră referire în articole.

Societatea Frasinul S.R.L. nu are punct de lucru în județul Cluj, nu desfășoară activități în județul Cluj și nu desfășoară activități cu partenerii de afaceri din județul Cluj, astfel că nu desfășoară nici activități în comuna Poieni sat Lunca Vișagului.

Societatea Frasinul S.R.L. nu deține în proprietate camioanele care au fost surprinse în fotografiile depozitului de lemne din Lunca Vișagului, acestea aparținând unor foști parteneri de afaceri ai S.C. Frasinul S.R.L. care au lucrat cu societatea în trecut. Existența unor sigle cu Frasinul nu este de natură a dovedi sau a conduce la bănuiala desfășurării unor activități ilegale din partea societății. “

Noi suntem grup civic care relatăm ce vedem la față locului, dacă firma și-a vândut aceste camione și utilaje către terți atunci firma Frasinul ar face bine dacă ar vorbi cu acești terți să schimbe “logo” și plăcuțele de înmatriculare ( BN.. FRA ) de pe mașini ca să nu se creeze confunzii sau intimidări/amenințări la adresa noastră ! ***

%d blogeri au apreciat: