Măcelarul din 10 August 2018

Şeful MAI a făcut anunţul: Coordonatorul violenţelor Jandarmeriei din 10 august, trecut în rezervă.

Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul MAI, că l-a trecut în rezervă pe colonelul Sebastian Cucoş, coordonatorul violenţelor Jandarmeriei de la protestul Diasporei din 10 august 2018.

„Vă mai dau eu o ştire dacă doriţi. Astăzi am luat o decizie foarte importantă. Având în vedere concluziile comisiei medicale de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi cererea ofiţerului în cauză, începând cu data de astăzi, colonelul Sebastian Cucoş a fost trecut în rezervă”, a declarat Marcel Vela.

Sebastian Cucoş este urmărit penal în dosarul „10 August” pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată.

Dosarul a fost preluat de DIICOT de la Parchetul Militar.

Pe 10 august 2018, Sebastian Cucoş era şeful Jandarmeriei Române.

Jandarmii au intervenit în forţă atunci împotriva mulţimii din Piaţa Victoriei, lăsând în urmă sute de victime. Imaginile cu intervenţia brutală au făcut înconjurul internetului şi presei: nori de gaze, grenade lacrimogene, cartuşe cu piper, oameni alergând înnebuniţi, femei înlăcrimate şi vomitând, ambulanţe pline, tineri loviţi cu bastoane şi picioare în cap. Represiunea cetăţenilor începuse încă de după-amiază, jandarmii pulverizând frecvent gaze lacrimogene înspre cetăţeni paşnici, inclusiv în bătrâni, femei, fapt documentat de înregistrările video atât ale jurnaliştilor cât şi ale participanţilor la protest.

Pe seară, petardele şi grenadele lacrimogene au bubuit în aer şi în mulţime, tunul cu apă a fost pus pe mulţime iar în jurul orei 11 noaptea, forţele de ordine au evacuat la propriu Piaţa printr-un atac de o violentă fără precedent. Jandarmii au dat iama în mulţime, peste tot pluteau nori de gaze iritante, oameni au fost bătuţi deşi erau cu mâinile ridicate sau aşezaţi, lumea fugea înnebunită iar ambulanţele nu mai pridideau acordând îngrijiri.

Epoch Times a înregistrat atunci numeroase mărturii ale victimelor: oameni gazaţi, bătuţi, insultaţi, agresaţi.

Peste 400 de persoane au fost rănite în urma intervenţiei jandarmilor din 10 august şi în jur de 800 de persoane au depus plângeri la Parchetul Militar. De cealaltă parte, 169 de jandarmi au reclamat că au fost agresaţi.

Sursa:TheEpochTime-România

DIASPORA EUROPEANĂ OFICIAL

%d blogeri au apreciat: