Drama românilor blocați în Italia, afacere pentru companiile aeriene?!?

Se pare că repatrierea românilor promisă de Guvern și de unii politicieni este, de fapt, o altă afacere făcută pe drama românilor prinși în Italia și care caută cu disperare o ieșire.

„Bună ziua, frați romani. Ma numesc, Vlad Emilia Felicia, sunt din com.Mihai Viteazu, jud. Cluj. Acum sunt în Folgaria (Italia). Vreau sa comunic, către toate autoritățile din România…. Domnilor, va bateți joc de conaționali, lăsați de izbeliște prin tari străine… Cum e, posibil sa se plătească de persoana, câte 310 euro pentru repatriere?Sunt stagionali care efectiv, nu au bani, au trimis în tara pentru rate și restul cheltuielilor, pentru familii. Va cerem încă odată, sa fiți alături de cetățeni, care se afla în momentul de fata în Italia, abandonați de statul român. Cerem,tuturor autorităților, sa se implice pentru ajutarea, cetățenilor României, care sunt în Italia. Suntem într-o stare de disperare, avem oameni, care sunt pe străzi, avem oameni care nu mai au bani și au fost aruncați în strada. Imploram, toate autoritățile de competenta sa ne ajute. Va, rugam sa faceți ceva pentru noi. Suntem, cetățeni României. Suntem fii, României. Nu, ne lăsați de izbeliște și de bătaie de joc. Cerem, Ajutor. AJUTOR, România.”

Am pus mesajul pe care sezonieri din Italia l-au primit din partea angajatorilor.

„Buna seara tuturor, va multumim pentru datele pe care ati reusit sa ni le comunicati. Stim ca nu se poate imediat si ca nu este nici usor sa fie contactate toate structurile hoteliere.  Astazi ne-a contactat din nou Ambasada Romaniei in Italia si ne-au comunicat ca prezul zborului este de aproximativ 310 euro de persoana. Va cer, daca reusiti, sa completati pentru fiecare structura turistica tabelul cu datele propriilor salariati angajati in regim sezonier caresunt interesati de acest zbor(ar trebui sa fie organizat in urmatoarele zile la Venetia)In momentul cand le vom centraliza pe toate,le vom trimite la Ambasada Romaniei in Italia,care este in asteptarea numelor celor interesați.”

Vrem să facem un denunț public al acestei situații prin care trec conaționali noștri!

Editor: Diaspora Europeană

Update 22/03/2020: In urma postărilor, s-a micșorat prețul la bilet, 230€ pe persoana!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: